Barça Lassa – Ademar Lleó: Triomf d'autoritat al Palau (28-20)

Els homes de Xavi Pascual superen amb contundència el segon classificat de l'Asobal després d'un bon final de primer temps i amb un gran partit anotador de Valero Rivera, amb 11 gols

El líder de l'Asobal es manté invicte una jornada més. El Barça Lassa ha superat l'Ademar de Lleó, segon classificat, per 28-20 gràcies a uns grans minuts finals del primer temps i amb un Valero Rivera molt endollat, autor d'11 gols. A més, tots dos porters han realitzat dues grans actuacions, amb 15 aturades de Nacho Biosca i 12 de Ristovski.

El matx ha començat amb els visitants manant al marcador (0-2) i demostrant per què són un dels millors equips de l'Asobal i també a Europa. Els culers han reaccionat ràpidament mitjançant Sorhaindo i Valero Rivera, però sense poder avançar-se tot i l'estira-i-arronsa constant. No ha estat fins als 20 minuts de joc que els de Xavi Pascual han aconseguit manar al marcador per primera vegada després d'un parcial de 3-0 per situar el 9-8. L'intercanvi de cops, però, ha estat constant, i Valero Rivera, infal·lible des del punt de penal, amb sis gols de sis llançaments.

Contundència abans del descans

Als 25 minuts de joc els culers s'han situat dos gols per sobre per primer cop (12-10) amb una diana de Dika Mem, preludi del que serien uns grans últims minuts culers. Un gol de Víctor Tomás després de caçar un rebot al pal, una gran recuperació d'Entrerríos que ha acabat sent diana del '9' blaugrana i una bona contra culminada per Valero han obert la primera escletxa al marcador (17-12) just abans del descans després d'un parcial de 7-2 als darrers compassos del primer temps.

El segon temps ha començat amb un doblet de Víctor Tomás per continuar ampliant la diferència (19-12) i amb el Barça molt segur en defensa, sense encaixar cap gol en els primers set minuts. Tot i el domini blaugrana, l'Ademar ha reaccionat amb un parcial de 0-3 per apropar-se al marcador (20-16), ràpidament contrarestat amb un gol del capità blaugrana per trencar una ratxa negativa de sis minuts sense anotar (21-16, minut 45).

Els culers han aprofitat les exclusions de Costoya i Biosca per tornar a manar amb contundència al marcador (22-16), tot i que l'Ademar no s'ha rendit i ho ha seguit intentant, però amb el Barça sempre molt lluny. A més, Palmarsson ha tornat a la pista després de la lesió i ha anotat un bon gol a les acaballes d'un matx en què els culers no han afluixat i no han donat opció als visitants. Finalment, 28-20 per al Barça Lassa, que es manté líder destacat a l'Asobal amb 37 punts; l'Ademar de Lleó es queda segon amb 25.