Ademar de Lleó-FC Barcelona Lassa: Una victòria de gran valor (21-26)

Els blaugranes s’imposen en una de les pistes més complicades de la Lliga Asobal, i sumen la victòria número 125 de manera consecutiva en la competició domèstica

El Barça Lassa continua sumant i fent història a la Lliga Asobal. Els homes de Xavi Pascual s’han imposat a l’Ademar de Lleó, en una de les pistes més complicades del campionat (21-26). Un duel en què han destacat els blaugranes Dika Mem -8/8 en llançaments a porteria- i N’Guessan (6 gols). Amb aquest triomf, el Barça Lassa suma la victòria número 125 de manera consecutiva a la Lliga.

Un inici de partit marcat amb igualtat entre els dos conjunts, que buscaven la porteria amb insistència. Per part blaugrana aquests primers minuts han estat marcats per l’encert ofensiu de N’Guessan i Dika Mem, amb set gols entre tots dos. La defensa barcelonista també seria un dels punts clau. Els homes de Xavi Pascual aconseguien sortir al contraatac, tot i l’encert del porter local Cupara.

La igualtat inicial es desfaria perquè els blaugranes aconseguissin la màxima diferència en aquesta primera meitat. Els barcelonistes feien circular bé la pilota per trobar els espais de la defensa de l’Ademar. Amb una darrera jugada, els de Xavi Pascual marxaven als descans amb tres gols de renda (9-12). Dika Mem marcava el quart gol en cinc llançaments, després d’una gran jugada del Barça Lassa.

N’Guessan mantindria el seu alt percentatge d’encert de cara a porteria per mantenir l’avantatge (10-13). L’encert del porter local permetria que el partit s’ajustés en el marcador, però el Barça Lassa no deixaria de lluitar per mantenir la diferència favorable de dos gols. Una renda que s’arribaria a ampliar fins als quatre gols, després d’una gran aturada de Pérez de Vargas i el posterior gol de Syprzak en aprofitar una bona passada de Dolenec (13-17).

Sentència blaugrana

Un parcial de 2 a 4 favorable als blaugranes ha situat els homes de Xavi Pascual amb una renda màxima de sis gols (15-20). A partir de llavors, el Barça Lassa no ha abaixat el ritme i ha pogut anar augmentant progressivament la renda en el marcador fins a situar-se set gols per sobre (16-23).

En els darrers cinc minuts, els locals han pogut maquillar el resultat fins al definitiu 21-26. Un matx en què s’han sobreposat les defenses als atacs i que fa que el Barça Lassa es mantingui líder de la Lliga i sense conèixer la derrota a la competició domèstica aquest curs. A més, amb aquest triomf l'equip blaugrana allarga la ratxa de victòries a la pista lleonesa, on guanya des de la temporada 2008/09.