FC Barcelona Lassa – Bidasoa Irun: Campions de Lliga Asobal! (39-25)

Els blaugranes revaliden per setena temporada consecutiva el títol de campions de la competició domèstica després de derrotar els bascos al Palau Blaugrana

El FC Barcelona Lassa d’handbol necessitava com a mínim un empat per assegurar-se el títol de la Lliga Asobal. I, per continuar fidel a la seva ratxa de victòries consecutives, s’ha proclamat campió amb un contundent triomf contra el Bidasoa Irun (39-25). El complicat però meritori triomf contra l’Ademar Lleó del cap de setmana passat havia deixat el campionat a tocar, però ha estat al Palau Blaugrana, davant l’afició, on els de Pascual han pogut celebrar definitivament el títol.

Ho han fet després d’un enfrontament que han dominat amb autoritat des de l’inici, conscients que aquest era més que un partit. El 24-12 del descans així ho ha reflectit, després d’una primera part amb protagonisme per a Aitor Ariño i Thimothey N'Guessan, amb cinc gols cadascun. Tot i que els bascos han començat amb un 0-3 a favor, un parcial de 13-2 (min 16) ha començat a tenyir el triomf de blaugrana. A més, amb més facilitat ofensiva, posteriorment el Barça ha posat el +10 (16-6, min 19), però la màxima del primer període ha arribat amb el 22-10 d’N'Guessan (min 26). Una diferència de +12 gols que ja s’ha mantingut fins al descans (24-12).

Camí de la setena Lliga Asobal consecutiva

Una renda suficient, i més encara ja que a poc a poc s’ha anat ampliant. Perquè el Barça no ha abaixat el ritme, camí de la victòria número 117 de manera consecutiva, de la setena Lliga Asobal consecutiva i de la 24a de la secció. Sense baixar dels 12 gols de diferència, la màxima l’ha posat Ariño (35-18, min 48), que ha acabat l’enfrontament com a màxim golejador, amb un total de 7.

A més, amb el partit contra el Kiel a l’horitzó, Pascual ha pogut rotar i fer descansar els seus homes. Així ha arribat el debut de Gerard Forns, el porter del Barça B amb fitxa de tercer porter, que ha substituït Ristovski. Precisament seva ha estat una de les aturades de la jornada, en un contraatac de Borragán que ha aturat de manera espectacular (36-22, min 52).

Tot plegat, per caminar cap al triomf final i sumar un nou títol al palmarès del FC Barcelona Lassa d’handbol, un equip incansable que suma set Lligues Asobal consecutives.