fcb.portal.reset.password

Talant Duixebàev, atenent els mitjans / GERMÁN PARGA-FCB

Durant tots aquests dies s’ha escrit i parlat molt de les possibles variants tàctiques que pot tenir preparades Talant Duixebàev, tècnic del Kielce, per sorprendre el FC Barcelona en la primera semifinal de la Final a Quatre. Quan se li pregunta per això, l’exentrenador de Ciudad Real i Atlètic de Madrid somriu. I afegeix: “És difícil preparar sorpreses si fins dijous hem estat lluitant pel play-off de Lliga. Vam començar a preparar el partit dissabte. El que intentarem fer és tapar els nostres punts febles i lluir els forts”. No dóna més pistes.

Més enllà dels favoritismes, Duixebàev afirma que el seu equip està preparat per plantar cara i guanyar: “Estem preparats per lluitar i donar guerra. Preveig un partit amb igualtat. Haurem de tenir un dia rodó per guanyar”.

El tècnic, que no dirigia el Kielce quan es va enfrontar al Barça en la semifinal del 2013, sí que recorda la final del 2011, quan s’asseia a la banqueta del Ciudad Real a la final de la Lliga de Campions. L’última, precisament, que ha aixecat el Barça. “El 2011 estàvem molt bé. Crec que vam fer un gran partit, però aquell dia Saric va aturar-ho tot i la nostra feina no va servir de res”, reconeixia.

Una de les peces clau d’aquest Kielce és Julen Aguinagalde, que ha compartit equip amb Duixebàev en cinc i mig dels seus últims sis anys. “Cal temps per assimilar els equips de Duixebàev. L’any passat potser no tant, però ara sí que tenim clar com executar el que vol de nosaltres”, afirma el pivot.

Per ell l’etiqueta de favorit que pot tenir el FC Barcelona no significa res: “Sabem que el Barça està més que preparat. Va perdre contra el Flensburg ara fa un any i ja no es refia de ningú. A aquestes alçades la gent ja sap que tots optem al títol”.

Uros Zorman, un altre ex de Ciudad Real que ara milita al Kielce, resumeix així les seves sensacions: “Per història el Barça pot ser favorit, però cal demostrar-ho a la pista”. El Kielce, en definitiva, creu en les seves possibilitats.

Tornar a dalt