La Copa, un títol que es resisteix els últims anys

Malgrat ser el club que més vegades ha guanyat la competició, 17, els blaugranes no guanyen la Copa des de l’any 2010

Aquest cap de setmana arrenca la XXXIX edició de la Copa del Rei d’handbol. La ciutat de Pamplona acollirà la competició que comença, dissabte a les 18.30 h, amb la semifinal entre l’Helvetia Anaitasuna i el FC Barcelona. Un FC Barcelona que busca trencar la ratxa dels darrers anys, en què no ha pogut aixecar el trofeu.

Primer títol de Xavi Pascual

Al març de l’any 2009, Granollers va acollir la Copa del Rei d’handbol. Des del febrer Xavi Pascual era el primer entrenador de l’equip en substitució de Manolo Cadenas.

Els blaugranes van jugar els quarts -en aquella època es jugava en format F8-, davant l’amfitrió, el BM Granollers, al qual van superar per 25 a 30. A semifinals van superar per 35 a 26 el Portland San Antonio i el BM Ciudad Real els esperava a la final.

Els blaugranes van superar els castellans, en un partit èpic, per 29 a 26 i van aixecar la setzena Copa d’handbol de la història de la secció.

De nou a Antequera

La temporada següent, la 2009/10, el Barça d’handbol va jugar la Copa a la ciutat andalusa d’Antequera. En format de F8, els blaugranes van superar el Naturhouse, a quarts, per 36 a 28 i el San Antonio a semifinals per un ajustat 35 a 34.

A la final l’esperava l’Ademar de Lleó. En una final trepidant, carregada d’emoció i d’alternances en el marcador, el temps reglamentari no va ser suficient, empat a 31, i la pròrroga va dictar sentència.

Els blaugranes van aconseguir el triomf per 38 a 35, després d’haver anat per darrere en el marcador del temps extra. Un cop de força en els darrers minuts va permetre aixecar de nou el títol.

Intents fallits

La temporada 2010/11, els blaugranes van caure eliminats a semifinals de Copa, que es va jugar a Vigo, en perdre per 25 a 26 davant el BM Valladolid.

La temporada 2011/12 el BM Atlètic de Madrid va superar els blaugranes a la final de Copa per 37 a 31, en una competició que va tenir lloc a Torrevella.

La temporada passada i a semifinals, de nou els matalassers van ser els botxins dels blaugranes. Els madrilenys van guanyar els homes de Pascual per 31 a 28.