BM Aragó – FC Barcelona: Un 10 a la Lliga (19-30)

Desena victòria en el campionat d’un Barça d’handbol que ha anat de menys a més en una pista sempre complicada Després d’un inici dur, l’equip s’ha imposat amb autoritat a partir del minut 20

El Barça d’handbol ha segellat el 10 de 10 a la Lliga a la sempre exigent pista del BM Aragó. Els homes de Mariano Ortega han complicat les coses als de Pascual al principi. De fet, els visitants no se n’han aconseguit desempallegar fins just abans del descans. Els blaugranes, malgrat les constants rotacions dels seus puntals, no perdonarien a la segona meitat, quan han encadenat un incontestable parcial d’1-12.

Sorprèn el BM Aragó

Els dos equips començarien encertats en els llançaments des de mitja distància i, sorprenentment, inicialment la iniciativa la portaven els locals (5-3, min 7). Al Barça li costava canviar el xip després del llarg viatge des de Minsk, on dijous va jugar a la Lliga de Campions. De mica en mica l’equip s’ha anat entonant, optimitzant la defensa i trobant espais en atac. Especialment ho aconseguia Sorhaindo, entre els centrals. Això sí, l’Aragó es mostrava intens, havia agafat confiança i seguia plantant cara. A més, les aturades del seu porter li permetien seguir manant (7-6, min 14).

Domini a partir del minut 20

Després d’una arrencada amb efectivitat ofensiva dels dos bàndols, s’ha passat per instants de sequera, en què les defenses s’imposaven. Li costava al Barça i Xavi Pascual s’ha vist obligat a demanar un temps mort al minut 17, amb l’equip encallat a sis gols. Poc més tard, al 21, Stranovsky ha tornat l’avantatge als blaugranes amb el 9-10 (no en tenia des del 0-1 inicial). D’aquesta manera els visitants obrien forat. Coincidint amb una exclusió dels aragonesos, agressius en defensa, el Barça s’ha escapat per 9-12 (min 24). El joc blaugrana havia recuperat la fluïdesa i velocitat habitual. I Sterbik havia posat el cadenat a la porteria.

Decidit a la represa

Així, al descans s’hi arribava amb 10-14, la màxima renda barcelonista en tota la primera part, gràcies a un gol al darrer segon de Gurbindo. El Barça ha sortit molt concentrat a la represa i, aprofitant l’embranzida, ha ampliat el seu marge en un tres i no res (10-17, min 33). Saric havia rellevat Sterbik sota pals i Karabatic causava estralls. Era ja una missió impossible per al BM Aragó, desinflat. El parcial era d’1-12 (10-20). Amb el panorama molt favorable, Xavi Pascual oferiria descans a alguns dels homes amb més minuts a les cames en aquest principi de curs.

Després dels minuts més brillants al principi del segon temps, el líder ha abaixat un pèl la intensitat. El BM Aragó se n’ha adonat i s’animaria una mica (13-20, min 42). Malgrat Karabatic. Seguia a la seva (6 gols). Amb tot, s’arribaria a les acaballes amb un vistós intercanvi de cops (17-26, min 22). Era del tot estèril, perquè el partit ja estava vist per sentència. El líder continua amb pas ferm.