Barça Lassa-Magna Gurpea: L’efectivitat navarresa decideix el partit (1-6)

El Xota, botxí a la Copa, amarga el retorn de Lozano i Bateria i treu els blaugranes del liderat

El Barça Lassa ha caigut derrotat (1-6) contra el Magna Gurpea en la vint-i-vuitena jornada de la Lliga Nacional de Futbol Sala i cedeix el liderat, que torna a estar en possessió de l’Inter Movistar. El dia del retorn a pista de Bateria i Lozano després de molts mesos lesionats, els blaugranes no han pogut continuar la ratxa d’imbatibilitat a la Lliga, que s’allargava des del 26 de novembre. El Xota, botxí a la Copa, s’ha mostrat molt efectiu i ha fet inútil l’esforç dels barcelonistes, que han estavellat tres pilotes al pal. En un bonic gest de Paco Sedano, aquest diumenge la capitania ha estat per a Sergio Lozano, que ha rebut una ovació eixordadora de la grada.

El partit ha començat amb el conjunt blaugrana molt endollat, buscant la porteria contrària ràpidament, tal com ho ha demostrat el xut ajustat de Dyego que ha obligat Asier a intervenir ben aviat. El Barça ha disposat d’un percentatge molt alt de la possessió als primers minuts, però li ha costat traduir-lo en ocasions.

El Navarra, que s’havia limitat a defensar-se amb molt d’ordre als primers compassos, ha començat a mostrar-se també en atac. Un servei de banda de Víctor al minut 7 a punt ha estat d’aprofitar-lo Araça per fer el primer. El Barça s’ha tornat a activar amb l’entrada de Bateria, que ha estavellat un pilota al pal només sortir. Tanmateix, l’avís anterior dels visitants s’ha complert tot seguit amb els mateixos protagonistes. Jugada assajada que serveix Víctor i que Araça, molt ràpid, remata al fons de la xarxa (0-1, min 12).

Els blaugranes han buscat l’empat amb insistència fins al descans, però no han tingut fortuna. De nou Bateria ha trepitjat la pilota i ha xutat potent, fregant l’escaire de la porteria rival. També Rafa López ha pogut marcar després que el Barça recuperés una pilota en zona perillosa, però Asier ho ha evitat. L’equip d’Andreu Plaza ha merescut un millor resultat als primers 20 minuts, però també el Xota hauria pogut fer el segon si la volea d’Araça no s’hagués trobat amb el pal.

Negats de cara a gol

A la represa, el Barça ha tornat a sortir a totes i ha tingut més d’una ocasió per marcar. De res ha servit, però, que Joao enviés la pilota al pal en el llançament d’una falta o que Rafa López estigués a punt de fer passar la pilota per sota les cames d’Asier. L’efectivitat, que és el que val, ha estat completament navarresa. Així, al minut 25 Rafa Usín desviava una pilota per fer el 0-2 i Víctor culminava una jugada embolicada amb el 0-3 (min 29).

El Barça ho ha continuat intentant, però no hi havia manera, i Andreu Plaza ha fer entrar Marc Tolrà com a porter jugador per afegir pressió a la defensa visitant. Tanmateix, l’efecte no ha estat el buscat i el Magna Gurpea ha pogut fer el quart, obra de Martel, al minut 33. Només un minut més tard els blaugranes sí que han pogut aprofitar la superioritat ofensiva, i per fi Ferrao ha pogut batre Asier (1-4). Amb el gol, el Palau hi ha cregut i ha empès l’equip, però un gol en pròpia porta de Tolrà i un gol d’Araça han enterrat qualsevol possibilitat (1-6). El pal d’Adolfo a les acaballes ha servit per demostrar que aquest no era el dia del Barça Lassa.

El proper partit dels barcelonistes és el derbi contra el Santa Coloma dissabte que ve (20.30 hores) de nou al Palau.