fcb.portal.reset.password
El tècnic culer ha valorat la temporada 2013/14

Marc Carmona ha repassat l'actualitat blaugrana / Foto: Víctor Salgado

Carmona ha parlat de tots els temes d'actualitat del Barça Alusport

El tècnic blaugrana al Palau Blaugrana / Foto: Víctor Salgado

Un cop finalitzada la temporada, Marc Carmona, tècnic del FC Barcelona Alusport, ha mantingut una entrevista amb www.fcbarcelona.cat per fer un repàs del curs 2013/14, en què ha parlat de tot el que ha suposat un any de treball durant el qual s’han aconseguit quatre dels sis títols que els blaugranes disputaven.

Marc, quina valoració faria de la temporada?

Bé, sempre és difícil fer una valoració positiva després d’haver perdut la possibilitat de jugar la final. Perquè, evidentment, estem decebuts per no haver pogut jugar-la, però penso que la temporada ha estat bona. Hem aconseguit guanyar la Copa d’Europa, que és el títol més prestigiós en l’àmbit de clubs, i després hem guanyat dos títols més oficials, més la Copa de Catalunya. Des d’un punt de vista de nombre de títols, estem en la mitjana de les últimes quatre temporades.

El fet de no optar a guanyar la Lliga aquest any ha fet que doni més valor a tot el que s'ha aconseguit fins ara?

Quan perds, sembla que es dóna més valor a les coses quan no arribes a una cosa que estaves fent habitualment. És quan realment te n’adones. El cert és que ens hauria agradat jugar la final i tornar a guanyar la Lliga, i no ho hem pogut fer perquè hi ha hagut el rival, que ha estat millor que nosaltres. Estem en un món i estem en una casa en la qual l’exigència és guanyar sempre. El que estem acostumats és a guanyar moltes coses, i això és cert, que a vegades no donis valor que les coses costen molt, que guanyar tantes coses tan seguides amb tanta continuïtat  sembla normal i realment no ho és.

Crec que l’equip en temporades anteriors havia guanyat a partir de la superioritat, de la brillantor, de ser superiors als rivals

Perquè el Barça podríem dir que ha tingut una hegemonia dins del futbol sala espanyol...

Des de la meva opinió crec que aquest grup durant quatre anys ha demostrat una hegemonia que és molt difícil de veure, que no havia passat mai en el futbol sala, i la nostra opinió és que sí. Que ha estat un grup dominador durant quatre anys seguits i així ho reconeixem.

Què creu que ha estat el millor i el pitjor d’aquest any?

Home, el pitjor respecte de l’equip segurament la irregularitat. En la primera volta ens va costar agafar una línia de regularitat i això és el que ens va condemnar a perdre la hipotètica final. Des d’un punt de vista personal, el pitjor moment és la semifinal de la Copa d’Espanya, amb aquella derrota dura i la lesió de l’Ari. Sens dubte és el pitjor moment personalment. I millors, evidentment la Copa d’Europa. Va ser un moment molt bo per a nosaltres. La Copa del Rei, una setmana després tal com anàvem amb molta gent tocada i cansats. I la Supercopa, pel fet que era el títol que no havíem aconseguit.

Vist en la distància, com de difícil va ser guanyar la UEFA Futsal Cup i una setmana després guanyar la Copa del Rei?

Des del meu punt de vista, els títols d’aquest any són els més valuosos, són els que han costat més de guanyar, són els que hem guanyat sense estar bé, sense estar del tot brillants com havíem estat en temporades anteriors. Crec que l’equip en temporades anteriors havia guanyat a partir de la superioritat, de la brillantor, de ser superiors als rivals. Aquest any els títols s’han guanyat des del patiment, des del saber competir, des del prémer les dents, des del superar les dificultats i, des del meu punt de vista, com que són els que ens han costat més són els que tenen més valor. Penso que diu molt d’aquest grup de jugadors.

Ha estat una decisió presa amb molta mesura, amb molt de temps, després de moltes reunions, de valorar totes les variables que pensàvem que havíem de valorar i ens ha costat molt

Aquest any Adrián Ortega ha participat molt amb l’equip. Altres jugadors joves també ho han fet i quan han participat ho han fet molt bé. Quin és el protagonisme que vol donar als joves per a la propera temporada?

Bé, estem molt contents. La veritat és que l’Adri ens ha ajudat molt. L’Adri aquest any ha fet el pas endavant, aquest pas que de vegades demanem als joves de jugar tan bé en moments difícils, partits difícils, empatant, perdent, en camps difícils, contra els rivals més alts. I des d’aquest punt de vista estem molt contents. Estem treballant perquè ben aviat puguem veure fixos a la plantilla de 12 a 13 jugadors del primer equip jugadors que hagin sortit des de baix. Estic convençut que ho veurem aviat.

Com de difícil ha estat no poder renovar jugadors importants que portaven molt de temps a l’equip?

Professionalment, ha estat una decisió presa amb molta mesura, amb molt de temps, després de moltes reunions, de valorar totes les variables que pensàvem que havíem de valorar i ens ha costat molt però teníem clar que les havíem de prendre. Vam començar la temporada amb set jugadors de més de 32 anys i ens semblava que era el moment de començar a prendre aquesta decisió. La gent se’ls estima, el Palau els idolatra i, sense dubte, ha estat la pitjor temporada per a mi, però és una part de la feina de les més ingrates, però que quan creus que s’han de prendre, ha d’anar per sobre del sentimentalisme o de l’aspecte personal que puguis tenir.

Rafa Usín, primera incorporació

Ahir es va anunciar el fitxatge de Rafa Usín. Què creu que pot aportar aquest jugador a l’equip per a la temporada que ve?

Bé, en la línia del que parlàvem, tant d’intentar mantenir el nivell com d’intentar millorar-lo si és possible. El Rafa és un jugador que ens dóna des d’un punt de vista tàctic un matís diferent. És un ala pivot esquerrà que nosaltres no hem tingut; ens obre una part del joc contrari del que teníem ara. Espero que ens aporti frescor de cames, que ens aporti capacitat golejadora. Espero que ens ajudi amb les seves ganes de no haver guanyat cap títol a tornar a ser ambiciosos, a tornar a tenir capacitat per lluitar per tot. En fi, la veritat és que estem contents perquè és un jugador que dins la seva posició és un dels millors.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();