FC Barcelona Lassa – Retabet Bilbao Basket: Derrota des de la línia de tres (68-76)

Els de Bartzokas, que han mantingut la igualtat en el marcador durant bona part del duel, sumen la seva primera derrota al Palau a la Lliga després de sis triples dels bascos en el darrer quart

No ha pogut ser i el FC Barcelona Lassa de bàsquet deixa de sumar tots els partits de Lliga jugats al Palau Blaugrana amb victòria. I és que aquest diumenge, contra el Retabet Bilbao Basket, els de Bartzokas no han pogut aconseguir el triomf (68-76), davant d’un conjunt basc molt encertat en el triple, i es queda amb un 13-5 a la classificació de la Lliga Endesa.

Amb una igualtat màxima durant bona part del partit, finalment els dotze triples dels de Carles Duran han tingut la culpa d’aquesta desfeta. Especialment els sis que s’han transformat en un darrer quart en què, tot i que el Barça ha mantingut el ritme, ha resultat ser determinant. Vezenkov, amb 20 punts i 21 de valoració, i Ante Tomic, amb 11 rebots i 17 de valoració, han estat els millors del Barça en les dues facetes del joc.

El triple, protagonista des de l’inici

La tònica principal ha estat l’equilibri en l’electrònic, tant en la finalització del primer període (20-22), com en el segon (37-37) i el tercer (49-48). I és que fins al tram final, cap dels dos equips ha aconseguit imposar el seu ritme i això s’ha reflectit en l’electrònic del Palau.

Vezenkov, amb un triple, ha estat l’encarregat de posar el primer avantatge blaugrana (12-9, min 5). A més, tot i que un parcial de 2-7 per al Bilbao ha posat el 20-22 (min 10), dos triples consecutius d’Eriksson i Peno, així com una cistella de Navarro, han tornat a posar per davant el Barça (28-22, min 13). Però els bascos han contestat, també des de la línia de tres, i Todorovic i Mumbrú, amb un parell, han pogut tornar a igualar el marcador (30-31, min 18), per tal que una cistella bombejada de Koponen acabés de posar el 37-37 al pas per vestidors (min 20).

No es trenca la igualtat

No ha estat una represa gaire anotadora, amb només sis punts per a cada equip en els primers sis minuts de joc (43-43, min 26). Els sis del Barça, d’un Vezenkov que ha estat el líder del joc ofensiu dels catalans. Però el desencert en el tir amb el pas dels minuts (8 de 19 per al Barça en total i 8 de 23 per al Bilbao), també provocat per l’augment del ritme defensiu de tots dos conjunts, ha mantingut la mateixa tònica de la primera part: igualtat màxima (49-48, min 30).

Triomf basc des de la línia de tres

Amb tot per decidir, el duel ha augmentat en ritme i en velocitat. També l’encert, de nou especialment des de la línia de tres. I és que tot el que no havia entrat en el tercer període, ha entrat en el darrer i definitiu parcial. Un triple de Lapornik i dos de Tabu han estat els primers i han posat el 54-61 (min 34), però un llançament de tres de Rice ha reduït l’avantatge (57-61, min 35).

A partir d’aquí, però, cinc triples consecutius han portat l’emoció al Palau. Rice (57-61, min 35), Todorovic (59-68, min 37), Vezenkov (62-68, min 37), Hervelle (62-71, min 38) i Eriksson han posat el 65-71 (min 38), mentre que un altre llançament de Vezenkov des de la línia de tres ha fet creure els blaugrana a un minut i mig del final (68-71, min 39).

Aquest cop, però, i malgrat la bona defensa, un nou triple de Mumbrú (68-74) ha començat  a sentenciar el duel. Perquè una personal sobre Tabu (68-76), que s’ha encarregat de transformar els dos tirs lliures, i un triple errat per Rice han fet que la primera derrota a la Lliga del Barça Lassa al Palau fos una realitat.