FC Barcelona Lassa - Panathinaikos: Tornen al camí del triomf (72-57)

Els de Bartzokas, amb una gran defensa, superen el conjunt grec en un partit especial marcat pel retorn de Xavi Pascual al Palau Blaugrana

El FC Barcelona Lassa de bàsquet s’ha retrobat amb la victòria a l'Eurolliga, després de tres derrotes consecutives, contra el Panathinaikos en un partit especial al Palau Blaugrana. L’emotiu retorn de Xavi Pascual, molt aplaudit abans de començar, i el debut del base Alex Renfroe (6 punts i 2 assistències en 18 minuts) han estat dos al·licients d’una nit en què el més important ha estat el triomf, molt treballat. Perquè no és un tòpic; a l’Eurolliga no hi ha cap partit fàcil i, tot i que el resultat ha estat ampli, la visita d’un dels històrics del bàsquet europeu, el Panathinaikos, ha obligat el Barça Lassa a arremangar-se per sumar la seva cinquena victòria a la màxima competició continental. Ho ha fet des de la defensa, clau per evitar que els grecs despleguessin el seu joc i per explicar que es quedessin cinc minuts sense anotar en el tercer quart.

Un triple de Rice des de la cantonada contestat per una cistella de Singleton a la mitja volta en les dues primeres pilotes del partit han obert un primer quart molt igualat. El Barça i el Panathinaikos no s’han pogut escapar l’un de l’altre i la guerra a la pintura entre Tomic i Singleton ha dominat gran part del joc. L’empat a punts entre els dos interiors al final del primer període (10-10) també s’ha traslladat al marcador entre els dos equips (19-19).

Ha estat al segon quart quan el Barça ha començat a agafar les regnes de la situació enfortint, sobretot, la seva defensa –ha deixat el Panathinaikos en 12 punts–. Amb un triple de Perperoglou (27-23) i una cistella al contraatac de Vezenkov (29-23), l’equip de Bartzokas ha posat els pilars de la primera màxima diferència al marcador, que ha estat de vuit punts a tres minuts del descans (33-25). Els blaugranes s’han mantingut per davant dels grecs fins que ha sonat la botzina del final del segon quart (36-31).

Tomic i Singleton s’han carregat de faltes molt aviat. El croat del Barça ha comès la tercera al segon quart, però el protagonisme s’ha repartit per tot l’equip i la rotació amb Dorsey, que ha ofuscat Bourousis (0 punts), ha funcionat; en canvi, el nord-americà del Panathinaikos ja ha fet la quarta al principi del tercer i, sense ell a la pista, l’equip de Xavi Pascual ha tingut molts problemes per anotar amb facilitat. Tants, que en aquest tercer quart s’ha encallat de valent als 40 punts des l’equador fins al final. La defensa blaugrana ha donat resultat.

Trenquen el partit

El Barça s’ha sentit còmode amb un ritme ofensiu lent i ha anat teixint un avantatge cada vegada més sòlid amb ràfegues anotadores que han deixat el rival molt tocat: la primera, amb Oleson i Rice de protagonistes des de més enllà de la línia de 6,75 (49-40), i la segona, amb un triple de Claver –precedit per una gran circulació de la pilota en equip–, una recuperació de Justin Doellman i una cistella a tauler del mateix Claver que han fet esclatar el Palau (55-40). El vent bufava a favor: el Barça ja guanyava per quinze punts i el Panathinaikos no trobava la manera d’anotar.

Els barcelonistes han arribat a l’últim quart amb un avantatge de disset punts (57-40) i tota la confiança del món, però no s'hi valia a badar. El canvi de període també ha fet canviar l’encert dels d’Atenes, que han tornat a veure cistella i han intentat tornar a entrar en el partit. Han trencat la barrera dels deu punts de diferència a un minut i mig del final gràcies a un triple de Feldeine (66-57), però no ha estat cap cop psicològic. El Barça, amb una esmaixada de Renfroe, dos tirs lliures de Koponen i una cistella de Vezenkov, ha lligat el sac d’una victòria per 72-57 molt important. De fet, empata els dos equips, a cinc victòries i cinc derrotes, en una classificació de l’Eurolliga marcada per la igualtat.