Xavi Pascual, en el seu comiat com a entrenador del Barça Lassa:

Xavi Pascual, en el seu comiat com a entrenador del Barça Lassa: "Gràcies"

El tècnic català posa punt final a més de vuit temporades al capdavant de l’equip amb agraïments al Club, ajudants i jugadors que l'han acompanyat

Xavier Pascual Vives ha deixat de ser l’entrenador del FC Barcelona Lassa de bàsquet aquest dimarts. Així ho ha comunicat el Club en una roda de premsa celebrada al Palau Blaugrana. El fins ara tècnic del conjunt blaugrana s’ha acomiadat del Club al costat de Joan Bladé, directiu responsable de la secció, i d’Albert Soler, director d’Esports Professionals. Pascual, d’aquesta manera, posa punt final a més de vuit temporades a la banqueta culer, en què ha acumulat èxits i títols. "Marxo amb un 'gràcies' pels vuit anys que he pogut viure al capdavant de l'equip", ha destacat el de Gavà per obrir la seva intervenció.

El tècnic ha volgut recordar molta gent que l’ha acompanyat durant aquesta etapa: directius, executius, companys d’staff, jugadors, capitans i, en especial, familiars i amics. Ha donat les gràcies al Club “pels vuit anys viscuts” i pel tracte rebut. “Tinc la fortuna de mirar enrere i veure la mateixa persona que el primer dia: honest, fidel, treballador, entusiasta, valent i barcelonista”, ha afirmat el de Gavà.

El ja exentrenador blaugrana s’ha mostrat orgullós de la feina feta al capdavant de l’equip i d’haver complert amb l’objectiu inicial: “Mai hem deixat d’intentar fer feliç el soci del Barça”. A més, ha remarcat l’esportivitat demostrada: “Hem estat un exemple en la victòria i en la derrota. Sempre hem donat la mà al rival i sempre hem guanyat i perdut amb honestedat”. Pascual mira endavant i projecta el seu futur sense presses: “Primer necessito temps per digerir aquest adéu, i després estudiaré amb el cor i amb el cap les opcions que tingui”.

A continuació detallem altres declaracions de Xavi Pascual en la roda de premsa de comiat:

“No em va sobtar la decisió, sabia que arribaria però igualment és sentimentalment dolorós”.

“Durant aquests anys hem treballat amb jugadors molt joves com Abrines, Satoransky, Hezonja, Eriksson o Vezenkov, però la gent t’exigeix guanyar. Segur que tornaran a sortir bons jugadors de la base”.

“Des de l’inici vam voler ser innovadors, i ho hem estat. Hi ha coses que hem fet i que, tot i que el públic general no ho vegi, han quedat implantades en el bàsquet europeu”.

19 títols amb el FC Barcelona

D’aquesta manera, Xavi Pascual posa punt final a vuit anys en què ha aconseguit molts èxits. Concretament són 19 els títols que ha pogut celebrar, des que va assumir la banqueta el 14 de febrer del 2008.

El primer campionat va arribar la temporada següent, quan es va convertir en l'entrenador més jove a conquerir la Lliga ACB 2008/09. Però aquesta no va ser l’única, perquè durant la seva etapa com a primer entrenador ha aconseguit tres Lligues més: la del 2011, la del 2012 i la del 2014.

A més, ha conquerit tres Copes del Rei (2010, 2011 i 2013), quatre Supercopes ACB (2009/10, 2010/11, 2011/12 i 2015/16) i set Lligues catalanes (2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/13, 2013/14, 2014/15 i 2015/16). El títol més important, però, va ser l’Eurolliga guanyada a París, l’any 2010, en què també es va endur el premi a millor entrenador.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut