Pau Ribas i la selecció espanyola lluitaran per l’or a l'Eurobasket

Pau Ribas i la selecció espanyola lluitaran per l’or a l'Eurobasket

En una semifinal èpica contra França decidida a la pròrroga (80-75), el combinat de Sergio Scariolo s’ha classificat per a la final del campionat europeu A més, la selecció espanyola s’ha assegurat així la presència als Jocs Olímpics de Rio del 2016

Un jugador del Barça Lassa de bàsquet lluitarà per la medalla d’or a l’Eurobasket 2015. Serà Pau Ribas, que aquest dijous s’ha classificat per a la final amb la selecció espanyola en un partit èpic que s’ha decidit a la pròrroga. Liderats per un gran Pau Gasol (40 punts i 11 rebots), el combinat espanyol s’ha imposat a l’equip amfitrió, França, després d’un partit molt igualat en tot moment. Ribas, per la seva banda, ha estat clau amb la defensa sobre Tony Parker, una de les estrelles del combinat francès.

A Lille, amb tota l’afició francesa entregada, s’ha disputat la primera semifinal del campionat, que enfrontava dos dels favorits a l’or. I el partit no ha decebut. Tot i la igualtat màxima, França ha manat al marcador en quasi tot moment durant els tres primers quarts. El resultat al descans (32-33) era la millor mostra.

En l’últim període els francesos han obert una escletxa al marcador i han tingut avantatges de fins a nou punts (52-61), però la selecció espanyola s’ha refet i s’ha arribat a posar per davant. Finalment la igualtat ha portat el partit a la pròrroga (66-66).

Partit gran amb final de vertigen

En el temps extra el combinat espanyol s’ha refet a l’ambient de les graderies i des de la pintura s’ha posat per davant. Amb un Pau Gasol imperial sota l’anella, els d’Scariolo han gestionat els minuts i han carregat de faltes els homes importants dels amfitrions. Batum, un dels puntals francesos, ha fallat tres tirs lliures en un moment decisiu, i Gasol ha acabat sentenciant la victòria d’Espanya (80-75).

Així doncs, Pau Ribas i la selecció espanyola lluitaran aquest diumenge per l’or de l’Eurobasket 2015. Ho faran contra el guanyador de l’altra semifinal, que enfrontarà Sèrbia amb Lituània. A més, amb l’accés a la final, l’equip espanyol s’ha assegurat la presència als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut