fcb.portal.reset.password

Pullen, en la seva època universitària. FOTO: zimbio.com

Una peça més per a un equip que tornarà a aspirar a tot. Jacob Pullen, a punt de fer 24 anys, reforçarà el joc exterior del FC Barcelona la temporada 2013/14. El base americà format a Kansas, que compta amb passaport georgià i no ocupa plaça d’extracomunitari, és un altre contrapunt a la parella de bases que ja tenia Xavi Pascual. Amb Huertas i Sada, el tècnic català tindrà un ventall d’opcions per escollir el ritme i com vol jugar a cada moment. A més, pot actuar també com a escorta en atac.

Anotació i ritme

Pullen no és un base clàssic. El seu fort no és dirigir l’equip, tot i que també ho pot fer en moments puntuals. Es tracta d’un anotador compulsiu i que trenca els partits amb el seu ritme infernal. La seva alçada (1,85) li permet desfer-se del seu defensor amb una finta o un bon primer pas i des d’aquí atacar la cistella. Aquesta és una de les millors armes de Pullen, que no té dubtes i només pensa a anotar. El seu tren inferior l’ajuda a topar amb jugadors més físics, però el contacte no l’espanta i aconsegueix fer cistella.

A més, compta amb un bon domini de la mà esquerra i anota després de realitzar algun canvi de mà i revers dins de la zona. Sens dubte, compta amb els fonaments necessaris per crear desequilibris a la defensa contrària.

Mans ràpides

Pel que fa a l’aspecte defensiu, Jacob Pullen no destaca per ser un brillant defensor. Però el seu bon desplaçament lateral l’ajuda a anticipar-se i crea dubtes a l’atacant. En més d’una ocasió el de Maywood (Illinois, els Estats Units) recupera la pilota, surt al contraatac, o, simplement amb un toc a la pilota, permet a un company més ben posicionat quedar-se amb la pilota i tornar a jugar en atac.

Els seus números

Després de dues temporades a Europa –el 2011 va aterrar a l’Angellico Biella italià–, Pullen ha tingut l’oportunitat de signar pel FC Barcelona. En el seu primer any al Vell Continent, el base va acreditar 16 punts –amb dos triples per partit– per una valoració d’11,7 punts. La temporada 2012/13 va emprendre una nova aventura, aquest cop a Israel, a les files del Hapoel de Jerusalem.

Amb el conjunt hebreu va jugar 19 partits de Lliga (12,6 punts i quatre assistències per partit) i sis partits de l’Eurocup, la competició europea, en què va anotar 13 punts per matx. Finalment, va acabar la temporada a l’Oknoplast Bolonya, equip en què va jugar nou partits amb unes mitjanes de 20,7 punts i un 47% d’encert en triples.

Tornar a dalt