FC Barcelona – Rio Natura Monbus: Retornen al camí del triomf (77-62)

El col·lapse ofensiu de l’Obradoiro al primer temps, combinat amb la bona defensa catalana, clau per aconseguir el triomf Els blaugranes superen el conjunt gallec en un bon partit de Lorbek (15) i Nachbar (20)

El Barça ha superat aquest dissabte el Río Natura Monbus per 77-62 en un partit que ha quedat vist per a sentència al primer temps. Els de Pascual, molt encertats i seriosos, han superat els gallecs en tots els aspectes del joc i han sumat la 20a victòria a la Lliga Regular. Aquest triomf, importantíssim després de tres derrotes seguides, dóna més moral encara als blaugranes, que dimarts comencen a disputar els quarts de final de l’Eurolliga.

Vint minuts plàcids

La primera part del partit al Palau no ha estat gaire lluïda. Els blaugranes, que han sortit millor que el seu rival, han entrat en el matx a poc a poc i han anat de menys a més. En canvi, l’Obradoiro ha patit molt i ha fallat tots els tirs de dos que ha intentat. Els gallecs, desconeguts, no han trobat Corbacho i han acabat el primer quart ja 15 punts per sota, 21-6.

Al segon període els visitants han millorat, però tampoc per inquietar un Barça que ha pogut córrer amb Pullen i Sada i que ha anotat mitjançant Lampe i Nachbar, eficaç des de l’exterior. El tècnic Moncho López no trobava la tecla per entrar en el partit i després de vint minuts l’electrònic reflectia un clar i contundent 41-20.

Sense patiments

A la represa, com era d’esperar, l’Obradoiro ha millorat les seves prestacions. Delas i Corbacho han entrat en el partit i amb un parcial de 2-7 han obligat Pascual a demanar temps mort (43-27). No és que el partit estigués en risc, en cap cas, però calia tornar a ser igual de solvents que al primer acte. De nou Lorbek ha agafat la responsabilitat en el joc interior, però Berzins s’ha fet un lloc i l’Obraidoro s’ha sentit més còmode: ha anotat 23 punts en un quart, més del que havia fet anteriorment. Al final del tercer quart, 55-43 per als de Pascual.

A l’últim període, en un tres i no res, la qualitat ha decidit el partit. Nachbar en dues ocasions i Oleson en una han anotat tres triples que han portat la renda blaugrana als 21 punts (64-43). El Barça, molt solvent, decidia quan calia fer un pas més i quan no. I en els moments importants ho ha fet per tancar el partit amb el 77-62 final.

"Hem fet un partit complet"

Al final del partit Xavi Pascual ha comparegut en roda de premsa i s'ha mostrat satisfet amb el nivell de l'equip: "Hem fet un partit complet, tot i que al tercer quart no hem tingut encert. La defensa ha estat bona". Els propers compromisos del Barça seran els quarts de final de l'Eurolliga contra el Galatasaray. Els blaugranes rebran dimarts i dijous l'equip turc al Palau Blaugrana, i Pascual ha avisat que l'equip està mentalitzat: "Aquesta victòria ens deixa preparats per a l'eliminatòria de l'Eurolliga".