El debut dels cinc blaugranes a l’Eurobasket 2013

Nachbar s’estrena amb victòria contra la República Txeca, mentre que Lampe i Tomic cauen davant Geòrgia i Espanya, respectivament La Grècia de Papanikolaou guanya amb comoditat la Suècia de Hakanson, del Barça B

Tret de sortida aquest dimecres a l’Europeu d’Eslovènia 2013, en què cinc jugadors del Barça de bàsquet han debutat amb les seves respectives seleccions. Al Grup C hi figuren Nachbar (Eslovènia), Lampe (Polònia) i Tomic (Croàcia). Papanikolaou (Grècia) i Hakanson (Suècia), del Barça B, són al grup D.

Victòria ajustada de l’amfitriona

Bostjan Nachbar ha debutat amb Eslovènia superant la República Txeca per 60-62. L’aler-pivot eslovè ha estat un dels màxims anotadors dels locals, juntament amb Balazic (11p) i Blazic (9p). Nachbar ha sumat 9 punts i ha capturat 5 rebots en els 20 minuts que ha estat en pista.

Els amfitrions, recolzats per la seva incansable afició, han portat la iniciativa durant tot el partit. Satoransky i Vesely han matingut vius els txecs, amb 12 i 17 punts respectivament. Amb el 32-38 al final de la primera meitat, el conjunt de Boki Nachbar ha anat sempre per davant en el marcador. A dos minuts per al final del partit els txecs han empatat el matx a 60, però un tir lliure anotat de Dragic i un altre de Nachbar han resolt el partit a favor d’Eslovènia.

Lampe debuta amb derrota

El pivot polonès s’ha estrenat a l’Europeu amb derrota davant Geòrgia (84-67), però ha estat un dels millors jugadors de la seva selecció. Lampe, un dels nous fitxatges blaugrana d’aquesta temporada, ha anotat 10 punts i ha aconseguit 5 rebots en els 25 minuts que ha disputat.

Tot i que l’inici del Geòrgia-Polònia ha estat igualat (5-6, min 4), els georgians han pres ràpidament l’avantatge i des de llavors han estat els amos i senyors del partit. El domini del conjunt caucàsic ha estat evident i l’equip de Maciej Lampe ha marxat al vestidor amb un -15 al marcador (39-24). Davant una desconeguda Polònia, el conjunt liderat per Sanikidze –amb 23 punts i 6 rebots- ha seguit manant a la segona meitat i ha resolt el matx amb comoditat.

La Croàcia de Tomic, escombrada

Espanya s’ha desfet fàcilment de Croàcia aquest dimecres amb un clar 68-40. Poc han pogut fer els croats davant la superioritat espanyola, encapçalada per Rudy Fernández (15 punts, 8 rebots) i Marc Gasol (14 punts, 11 rebots). El català ha desactivat del partit el jugador del Barça Ante Tomic, que només ha pogut anotar 3 punts i ha capturat 5 rebots en els 21 minuts que ha jugat.

El partit ha estat dominat pels d’Orenga de principi a fi. Un parcial de 22-4 ha deixat fora de joc la selecció de Tomic, que només ha pogut anotar 20 punts fins a la mitja part (33-20). Tot i que els croats han intentat la remuntada al tercer quart, la solidesa defensiva del conjunt espanyol i l’eficàcia ofensiva de Rudy Fernández ho han evitat.

Papanikolaou s’imposa a Hakanson

Inici amb solidesa de Grècia a l’Eurobasket amb una victòria fàcil sobre Suècia per 51-79. Tot i la claredat en el marcador, discret debut de Kostas Papanikolaou amb els hel·lens amb només 2 punts i 4 rebots en 22 minuts. Ludvig Hakanson, del Barça B i el jugador més jove del campionat, amb només 17 anys, ha jugat 19 minuts amb la selecció sueca i ha anotat 3 punts i ha fet 2 assistències.

Suècia ha començat controlant el matx 8-2 (min 4). No ha estat fins al final del primer quart que Grècia s’ha posat per primera vegada per davant en el partit amb un triple de Spanoulis (11-12, min 9). A partir de llavors, Grècia ha marcat territori i sempre ha anat al capdavant. Gràcies a un parcial de 7-27, el grecs ja guanyaven 23-39 al descans. El domini grec ha regnat a la segona meitat fins al xiulet final.