fcb.portal.reset.password

Huertas, amb les ulleres / FOTO: EUROLEAGUE

El FC Barcelona-Laboral Kutxa serà el primer partit de la història de l’Eurolliga en què s’utilitzarà la tecnologia de les 'Google Glass' per mostrar als aficionats què veuen i què fan els jugadors en un dia de partit. Per part del Barça serà Marcelinho Huertas qui portarà aquestes ulleres, que gravaran tot el que faci el jugador un cop arribi al pavelló, durant una part de l’escalfament i també a la sortida dels vestidors. Durant el partit, un membre de l’'staff' blaugrana les portarà i donarà una altra visió des de les banquetes. Nocioni farà el mateix per part basca.

A més de la visió dels jugadors, també hi haurà la visió de l’àrbitre. I és que un dels tres components de l’equip arbitral també durà les ulleres i l’aficionat podrà veure com és un partit des de la seva visió. Un cop acabi el matx, i en els dies posteriors, l’Eurolliga farà un vídeo amb les imatges gravades i, en cas que sigui un èxit, s’utilitzaran de nou a la Final Four de Milà (16-18 de maig).

Nous reptes

“Les noves tecnologies estan proporcionant noves oportunitats i noves maneres de comunicar-se amb els espectadors”, comenten des de l’Eurolliga, que en aquest projecte treballen conjuntament amb la Universitat La Salle Ramon Llull de Barcelona. El propòsit de les 'Google Glass', a banda de poder gravar en vídeo, és mostrar informació als usuaris com si es tractés d’un telèfon intel·ligent, sense haver d’utilitzar les mans i accedint a internet mitjançant ordres de veu.

Tornar a dalt