fcb.portal.reset.password

Abrines, atenent els mitjans aquest dilluns. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

A tres dies de la semifinal de la Final Four contra el Reial Madrid a Milà (21 h), Álex Abrines comenta per a www.fcbarcelona.cat quina ha estat la seva evolució des que va arribar al Barça, què va sentir dissabte passat després de ser el gran protagonista contra els blancs a la Lliga Endesa i també del que han d’esperar els aficionats del Barça de l’equip a Milà.

Va arribar a l’estiu del 2012, amb 18 anys, i comentava que havia de millorar en tot. Gairebé dos anys després, quina diferència hi ha entre l’un i l’altre?

He fet un pas endavant en tots els aspectes, tant defensiu com ofensiu. Defensivament he entès com vol el Xavi Pascual que defensem i en atac he après de tot, entrenant amb el Juan Carlos, moviments que abans no tenia i que ara tinc. La confiança que tinc ara no és la de l’any passat.

El seu procés d’aprenentatge ha passat de participar poc en el primer any i a gairebé triplicar els minuts aquesta temporada a l’Eurolliga. Ja ha passat el procés d’aprenentatge?

Aquí al Barça mai és fàcil per als joves. Encara estava una mica verd, no estava preparat i a mesura que anaven passant els entrenaments i millorava vaig tenir la meva oportunitat a final de temporada, va sortir bé, i això va fer que aquest any, des del principi, estigui un graó més amunt.

Té 20 anys i està a punt de fer-ne 21. Com es gestiona el fet de tenir paciència i no jugar quan s’és jove? Aquesta espera ha donat els seus fruits...

Això m’ho han inculcat els meus pares. Sempre he estat una persona tranquil·la, pacient, que no es posa nerviós, que no vol més del que té. M’he criat a un club de Mallorca (La Salle) i ara que sóc al Barça valoro molt on estic.

Ara afronta la seva segona Final Four. La temporada passada a Londres sabia que potser no jugava gaire, però en el partit pel tercer lloc va completar un gran partit. Què va aprendre d’aquella edició?

Els nervis van aparèixer aviat l’any passat i en aquesta edició segur que també hi són a l’inici. És una experiència única, bonica de viure, un somni que no tothom pot viure i ara tinc més experiència, confiança i tot això m’ajudarà a fer un millor paper en els dos partits que jugarem a Milà.

Dissabte passat va fer 20 punts en 17 minuts contra el Madrid al Palau. És una mostra del seu potencial?

Ha estat un dels millors que he fet. Ara jugo molt més concentrat, partits així no surten cada dia i estic molt agraït a l’equip perquè va jugar per mi.

Què ha d’esperar l’afició del Barça de l’equip a Milà?

Tot. Ho donarem tot per guanyar-la i anirem a totes des del primer dia.

Tornar a dalt