fcb.portal.reset.password

Xavi Pascual, amb la Copa del Rei a l'ADN, de Barça TV / FOTO: FCB

Pascual, durant l'entrevista a l''ADN Barça' / FOTO: FCB

“És una Copa que hem gaudit més que patit. Hem gaudit del moment i hem jugat per guanyar i no per no perdre, un error que a vegades comets. En aquest sentit crec que hem fet les coses molt bé”. Tranquil, serè i immensament feliç s’ha mostrat l’entrenador del Barça Regal, Xavi Pascual, a l’hora de descriure les seves sensacions del triomf a la Copa del Rei, així com les que li ha transmès l’equip.

Uns dies en què el conjunt culer ha completat una actuació excel·lent i ha esvaït els dubtes que encara poguessin quedar. “L'equip ja havia mostrat moments d'aquest gran nivell que ha mostrat a la Copa”, ha dit el de Gavà al programa ‘ADN Barça’ de Barça TV. Segons ell, “és veritat que no havíem tingut continuïtat per diverses raons, però quan arribava un moment important érem capaços de tirar-lo endavant i s'ha confirmat en aquesta Copa del Rei”.

Amb aquest èxit el preparador blaugrana no s’atura. “El nostre pròxim objectiu és classificar-nos per als quarts de final de l'Eurolliga i treure victòries a la Lliga per guanyar posicions. Hem de dur aquestes coses en paral·lel per poder afrontar els quarts de final de l'Eurolliga com un play-off final i tant de bo arribar a la final a Quatre. Tenim un camí emocionant, un repte difícil i tant de bo puguem mantenir la bona línia actual”. I Pascual alertava: “En el futur, res és gratuït, hem de seguir creixent”.

“Un equip que marcarà un tram de la història”

Xavi Pascual també ha tingut paraules per reivindicar la feina feta pels seus homes durant els cinc anys que fa que és a la banqueta. “Des d'alguns sectors s'han atacat estils de joc, el passat, la manera de guanyar..., crec que s'està essent força injust amb un equip que marcarà un tram de la història del nostre bàsquet i s’ha faltat al respecte a la nostra trajectòria”.

Seguidament ha volgut deixar clar: “És normal que quan no juguem bé se’ns critiqui, és el més normal del món. Però hi ha gent que esperava que tinguéssim un moment no tan bo”.

Un autèntic bloc, un equip a tots els nivells

“Una de les satisfaccions més grans, com ja va passar a Bilbao, és que tenen molta dificultat per escollir l'MVP, perquè són molts els que s'ho mereixen”, assegurava el de Gavà. No cal anar gaire lluny per comprovar que des de la banqueta del Barça Regal, Xavi Pascual se sent orgullós de la feina de tots i cadascun dels seus jugadors, que a Vitòria van transmetre una cohesió digna dels més grans equips. “Tots els jugadors han estat molt importants”, ha subratllat.

D’altra banda, l’entrenador culer fuig del tòpic que aquesta Copa ha estat més difícil a l’inici que al final. “Crec que hem patit, valorat i treballat els tres partits per igual. És veritat que els marcadors han estat progressivament més amplis i pot quedar aquesta idea que progressivament ha estat al revés, però des del punt de vista mental cada cop era més difícil jugar. Això també és difícil d'afrontar i crec que hem estat molt bé, mai hem renunciat al nostre estil”.

Finalment ha agraït l’esforç de tots els integrants de la plantilla. Des d’un Navarro que “sempre ha estat present, és el nostre líder i ens fa especials”, passant per un Erazem Lorbek que “va cap amunt, sempre ha aparegut en el moment important dels tres partits”. Pascual no s’ha volgut oblidar de Pete Mickeal, Ante Tomic, Brad Oleson, Xavi Rabaseda, Marcelinho Huertas, Sada o Wallace. Ha citat tots els seus homes per evidenciar que el títol és “un moment molt especial perquè d'alguna manera recompensa tota la feina, tot el sentiment, tot el patiment..., són moments pels quals lluita molta gent i només alguns els aconsegueixen”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();