Reial Madrid – FCB Regal: A quaranta minuts de canviar la història

Reial Madrid – FCB Regal: A quaranta minuts de canviar la història

Els homes de Xavi Pascual, que lluiten contra l’estadística, poden donar el cop definitiu a la Lliga aquest dimecres (22 hores, TV3 i La1) Navarro, amb una ruptura fibril·lar, és dubte per al partit i si juga no ho farà en plenes condicions

Forçar un cinquè partit de la final amb tots els problemes que ha tingut el Barça Regal aquesta temporada té un mèrit extraordinari. Però ningú es pot conformar amb això, i menys un club com el Barça. Aquest dimecres, a les 22 hores i en directe per TV3 i La1, Xavi Pascual i els seus homes poden convertir-se en el primer equip que guanya la Lliga Endesa després d’haver perdut el primer partit de la final.

Fins ara, l’estadística diu que el guanyador del primer enfrontament, per molt que la sèrie s’allargui a cinc partits, acaba conquerint el títol. Però la història està per canviar-la i per reescriure-la. I si hi ha un equip capaç de fer-ho, aquest és el Barça Regal, que tot i no poder comptar amb Pete Mickeal, Nathan Jawai i amb el dubte de Navarro s’ha reinventat sempre, ha sabut jugar de forma diferent i ha plantat cara a tothom.

Saben què és guanyar a Madrid

En aquesta final dins de la mateixa final, que fins ara està sent apassionant i igualada, el Barça Regal té molt a guanyar. A banda que ja sap què és superar el Reial Madrid a la seva pista -va aconseguir la victòria en el segon partit de la sèrie amb dos tirs lliures finals de Brad Oleson i una magnífica defensa de Joe Ingles (71-72)- també ha guanyat dues Lligues a Madrid. Una en el tercer partit i una altra en un cinquè.

Lligues a la capital

La primera d’aquestes, amb Aíto a la banqueta, va ser en el cinquè partit de la Lliga 1996/1997, en què els blaugranes es van imposar per 69-82 al Reial Madrid, que aleshores entrenava Zeljko Obradovic i en què hi jugava Dejan Bodiroga. En aquella ocasió un joveníssim Roberto Dueñas va ser clau en el partit i va ser escollit com a MVP de la final.

L’últim precedent de celebrar una Lliga a Madrid va ser la temporada 2000/01. Amb Pau Gasol com a líder i executor, el Barça va superar per la via ràpida el Reial Madrid per 84-96 i el 3-0 de la final va evidenciar la superioritat blaugrana.

Aquest dimecres el Barça Regal sap que pot fer història i lluitarà fins al final. L’esperit competitiu de l’equip, l’actitud, ha permès arribar a un cinquè partit i quan hi ha un partit a cara o creu l’experiència pot ser clau. I en aquest aspecte el Barça Regal té les de guanyar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut