fcb.portal.reset.password

CJ Wallace arriba a un acord per ser blaugrana les pròximes dues temporades (Foto: Àlex Caparrós - FCB)

Després dels Chuck Eidson, Xavi Rabaseda i Marcelinho Huerta, Charles Judson Wallace és la quarta incorporació del Barça Regal 2011/12.

CJ Wallace, com és conegut en el món del bàsquet, va jugar la temporada passada a les files del Gran Canària 2014 que entrena el català Pedro Martínez. Nascut a Atlanta el 31 de desembre del 1982, aquest aler-pivot de 2,06 m i 98 kg arriba al Barça Regal després d'una notable temporada amb els canaris, amb els quals va disputar la Lliga ACB (amb play-off inclòs) i l'Eurocup.

Jugador fi i elegant, amb un bon canell des de la mitja i llarga distància, Wallace és, a més, un bon rebotejador. La seva versatilitat el fa ser un jugador que agrada molt al cos tècnic del Barça Regal.

Referent en tots els equips

Wallace va arribar a l'ACB després de tres temporades a la Lega. A Itàlia, el primer equip que el va veure triomfar va ser el modest Orlandina, amb el qual va jugar un total de 37 partits, amb unes mitjanes de 14,5 punts i 10,4 rebots.

Una temporada més tard, la 2008/09, faria el salt a un dels clàssics del bàsquet europeu, la Benetton de Treviso, equip amb el qual va disputar partits de la Lega i també de l'Eurocup. A la competició domèstica italiana va disputar 38 partits, amb 10,7 punts i 8,47 rebots. La darrera temporada a Itàlia, també a Treviso, va jugar 30 partits a la Lega, amb 9,1 punts i 7,1 rebots de mitjana. En les dues temporades a Treviso, Wallace també va jugar l'Eurocup. 24 partits en total, amb unes mitjanes de 9,5 punts i 6,6 rebots.

Ja a les Canàries, aquest aler-pivot nord-americà ha jugat un total de 36 partits ACB (34 de fase regular i dos del play-off), a més d'onze partits jugats a l'Eurocup. A la lliga domèstica, CJ Wallace va tenir unes mitjanes de 10,5 punts i va capturar 6,2 rebots. A Europa, els seus números van ser similars amb 11,4 punts i 5,8 rebots.

 

Les primeres paraules com a blaugrana

"Estic molt content. Aquest és un dels grans clubs d'Europa. Aquesta és una gran oportunitat per a mi".

"Tinc molta energia. I sempre dono el 100% en defensa i rebotejant. Si puc anotar algun punt, millor, però vinc per ajudar en tot".

"No em fa por la pressió perquè jo sóc qui es pressiona més. I també els meus pares em pressionen! Vinc a jugar, a donar el millor de mi a cada partit i a guanyar".

Format a la universitat de Princetown

La seva formació universitària es va moure entre els anys 2001 i 2005. Va ser a Princetown, on hi va disputar un total de 102 partits en els quals va tenir unes mitjanes de 10,6 punts i 4,8 rebots. Sense haver jugat a l'NBA, el nord-americà va decidir creuar l'Atlàntic i va acceptar el repte europeu que li oferia l'Eisbaeren Bremerhaven alemany, amb qui va jugar les temporades 2005/06 i 2006/07 amb unes mitjanes destacables d'11,53 punts i 6,1 rebots.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();