FC Barcelona B – Quesos Cerrato Palència: Lluiten fins al final (64-76)

Ludde Hakanson i Nick Spires han estat els màxims anotadors del filial blaugrana, amb 14 i 11 punts, respectivament Un parcial de 10-18 a l'últim quart ha decantat el partit a favor de l'equip visitant, que ha arribat a perdre per 16 punts

El Barça B no està tenint sort en aquest inici de temporada. La joventut del filial ha fet que se li hagi escapat més d’un partit en els últims minuts, i el duel contra el Palència no ha estat una excepció. Els blaugranes han tingut un inici de partit fulgurant, en què han arribat a tenir fins a 16 punts d’avantatge, però de mica en mica s’han anat desinflant davant d’un equip molt més experimentat. Amb aquesta derrota, els barcelonistes queden cuers amb quatre derrotes.

De més a menys

El primer període del Barça B ha estat un dels millors deu minuts de l'equip d'Aleix Duran aquesta temporada. Els blaugranes han sortit al parquet amb un nivell defensiu molt alt, que no ha permès que el Palència pogués tirar còmodament a cistella, i, a més, han tancat bé el rebot defensiu. Aquest fet ha permès al filial del Barça fer atacs ràpids, i el base suec Ludde Hakanson ha liderat l'atac blaugrana amb la col·laboració de dos jugadors interiors com Spires i Sulejmanovic.

El Barça B ha aconseguit les primeres diferències ben aviat, i, amb un triple de Hakanson, fins i tot ha aconseguit una renda màxima de 16 punts (22-6, min 8). A partir d'aquest moment han arribat les rotacions blaugrana, però l'entrenador visitant ha plantejat alternatives defensives zonals i el Barça B ha perdut el control del partit. El bon joc i la fluïdesa mostrada fins llavors s'ha vist encallada, i ha augmentat la fragilitat defensiva blaugrana. Un parcial de 0-9 a dos minuts per al descans ha capgirat per primera vegada el marcador i ha fet que el filial blaugrana marxés perdent de quatre al descans (37-41).

No tiren la tovallola, però s'escapa al final

Al tercer quart el Barça B ha millorat en l’aspecte defensiu i ha recuperat a estones la seva millor versió. Malgrat que el Palència ha aconseguit una màxima diferència de 12 punts (44-56), l'equip blaugrana ha demostrat que mai tira la tovallola, que sempre competeix, i els punts de Spires i Sulejmanovic, arrodonits amb un triple de Marc Garcia, han posat el 54-58 a falta de 10 minuts per al final, amb tot per decidir.

A l'últim quart el filial ho ha seguit intentant fins al final, però ha arribat molt just de forces. La poca fluïdesa ofensiva blaugrana, l'excés de pilotes perdudes i un parcial de 0-7 a les acaballes del partit ha acabat d'ensorrar les aspiracions del filial, que ha vist com s'escapava el matx en els últims minuts (64-76).