Ivan Rakitic: vuit victòries en 8 finals amb el Barça

Ivan Rakitic: vuit victòries en 8 finals amb el Barça

El migcampista croat valora en una entrevista a la REVISTA BARÇA l’orgull que sent d’entrar en la història del Club com l’únic jugador que ha jugat i guanyat més finals que ningú a partit únic de manera consecutiva amb el Barça

Ivan Rakitic té un idil·li amb les finals a partit únic. El migcampista croat, tot i perdre la final del Mundial d’aquest estiu davant França amb Croàcia, no ha perdut mai cap final amb el FC Barcelona a partit únic. La resta, les ha guanyades totes. Un fet que Rakitic fa que se senti “orgullós de formar part de la història del Club”. Són paraules a l’entrevista concedida pel migcampista croat a la REVISTA BARÇA just abans de la disputa del Mundial de Rússia.

I és que, amb el Barça, Rakitic ha conquerit vuit títols en vuit finals. L'última la d'aquest diumenge davant el Sevilla a la Supercopa d'Espanya. Un fet que el situa com l’únic jugador de la història del Club que assoleix aquesta fita. I a més, sent un pilar indiscutible per a l’equip de Luis Enrique i ara amb Valverde com a tècnics. 

Què li fa sentir una cosa així i en un club com aquest?

Doncs estic molt orgullós i molt motivat per aconseguir-ne més. Formar part de la història d’aquest club és el més gran que et pot passar i m’omple de força per continuar lluitant per cada títol i fer més gran aquest club, si és que això és possible. Vull continuar gaudint amb tots els culers.

A més, podem sumar també l'Europa League amb el Sevilla del 2014. Una altra al seu palmarès. Se sent orgullós?

La veritat és que sí, me’n surto prou bé (riu). Guanyar l’Europa League amb el Sevilla i després la Champions amb el Barça el primer any és impressionant. Vull que sumem més. Coneixent la història del Club segur que en sumarem més i no hi ha ganes de descansar mai. Anteriorment, havia guanyat una final amb el Basilea a la Copa..., és a dir, que no pari mai aquest camí.

De totes les finals jugades amb el Barça quina és més especial?

Cadascuna és especial, però sí que és cert que la Champions té un valor diferent. És un títol especial per a nosaltres i haver-lo guanyat el primer any de ser aquí és increïble. Hi ha jugadors a la plantilla que n’han guanyat tres o quatre, però per a mi ha estat la primera. A més, vaig poder marcar i per a mi serà sempre especial. Recordo el gol com una jugada de dibuix, de tiralínies, de les que vam fer durant tota la temporada. Ens va sortir tot a la perfecció.

A més, en aquella edició de la Champions s’eliminen equips com el PSG, el City, el Bayern i la Juventus a la final...

Va ser impressionant perquè vam ser capaços d’eliminar tots els campions de les seves lligues. Una Champions perfecta que vam iniciar a la fase de grups amb bon joc i que vam anar construint a les eliminatòries. Vam ser superiors a la resta i ens vam merèixer el títol.

En aquest període hi ha hagut quatre finals de Copa consecutives guanyades...Com es gestiona una hegemonia així en una mateixa competició?

Des que estic aquí guanyar-la quatre vegades és una fita espectacular. I quan passa això el que vols és la cinquena, la sisena... Mai t’acostumes a guanyar, sempre volem més i continuar sumant. No és casualitat que faci tants anys que guanyem la Copa i ens ho mereixem. És el resultat d’un bon treball del grup.

"Al Barça gaudeixo de cada moment. Desitjo estar a la Ciutat Esportiva cada dia i gaudir de cada entrenament, cada esmorzar, cada entrevista i als partits ni t’explico”

Amb què es queda dels moments previs a les finals?

Sobretot em quedo amb l’ambient que hi ha entre nosaltres al vestidor abans de la final. La concentració és impressionant, la tensió és al 100% i tots en tenim moltíssimes ganes. I no només els jugadors, sinó també els fisioterapeutes, els metges, el cos tècnic. Estem tots desitjant que comenci el partit. Aquest moment és amb el que et quedes perquè és indescriptible com es viu des de dins.

Tots els entrenadors que ha tingut no han dubtat de posar-lo titular a les finals. Se sent un pilar?

Crec que el més important és treballar en cada entrenament sabent que el que volem és estar al màxim nivell per aconseguir tots els títols. Després és evident que cada entrenador té les seves idees, però jo visc per aquesta professió. Desitjo ser a la Ciutat Esportiva cada dia i gaudeixo de cada moment. Jugar al Barça significa gaudir al 100% cada moment, cada entrenament, cada entrevista, cada esmorzar i els partits ja ni t’explico. El que vols és estar al 100% i tenir aquesta confiança. Si fas això pots donar molt més de tu mateix.

Què ha après al llarg de la seva carrera per arribar a ser un jugador tan estimat per l’afició i important en moments decisius?

Soc una persona que agraeix cada detall. Intento tornar aquesta estima a la gent que ve a la Ciutat Esportiva, al Camp Nou, a fora de casa. És important tenir aquesta connexió amb l’afició perquè de petit era el nen més feliç quan anava a veure els jugadors del primer equip del Basilea. I això que era el Basilea... Imagina’t aquí al Barça! Tornar tota aquesta estima és molt important perquè sempre dic que quan s’omple l’estadi tots junts som molt forts i és més fàcil per a nosaltres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut