FC Barcelona – Tottenham Hotspur: Bones sensacions en l’estrena culer (2-2)

El conjunt culer s’enduu el triomf a la tanda de penals després d’un bon partit en què Munir i Arthur han estat els golejadors

Bones sensacions les que ha deixat el FC Barcelona en la seva estrena aquesta pretemporada. Tot i empatar 2-2, el cert és que la imatge del conjunt d’Ernesto Valverde al Rose Bowl de Pasadena ha estat més que positiva. Dos gols de Munir i Arthur han atorgat un merescut avantatge al Barça al primer temps, abans que el conjunt anglès igualés el marcador en dos minuts fatídics. Amb l’empat final, la tanda de penals ha dictat sentència: el cinc de cinc culer i el penal aturat per Cillessen han assegurat la victòria blaugrana.

S’estrenen els fitxatges

El primer onze del Barça 2018/19 ha estat aquest: Cillessen, Semedo, Marlon, Lenglet, Miranda, Sergi Roberto, Denis Suárez, Arthur, André Gomes, Rafinha i Munir. L’últim d’aquesta llista, precisament, ha estat el primer de marcar aquesta pretemporada. Munir ha culminat sobre la línia de gol una bona triangulació prèvia de Sergi Roberto i Rafinha.

Després del primer gol el Barça ha patit dos revessos en forma de lesions. Tant Denis Suárez com André Gomes han hagut de retirar-se abans del minut 20. Carles Pérez i Riqui Puig han entrat en substitució, i han compartit equip amb dos dels fitxatges del Barça, Lenglet i el brasiler Arthur, autor del 2-0, una meravella des de fora de l’àrea.

El tercer fitxatge de l’estiu s’ha estrenat al segon temps. Malcom ha estat un dels canvis introduïts per Valverde durant la mitja part. Semblava que el Barça tenia el partit dominat quan, en 120 segons, el Tottenham ha marcat dos gols mitjançant Son i Nkoudou que han comportat la igualada.

Penals... com a la final del Mundial del 1994

Amb l’empat final el guanyador s’havia de resoldre a la tanda de penals. Precisament, a la mateixa porteria en què es va decidir la final del Mundial del 1994 entre el Brasil i Itàlia. Palencia, Abel Ruiz, Monchu, Riqui Puig i Malcom han fet un ple d’encerts mentre que Cillessen n’ha aturat un i s’ha garantit el triomf culer.