FC Barcelona – Boca Juniors: Il·lusió i gols a l’estrena al Camp Nou (3-0)

Els culers, amb una gran actuació de tot l’equip i amb fins a sis debutants a l’Estadi, s’han endut la victòria al Gamper davant el conjunt argentí gràcies als gols de Malcom, el capità Messi i Rafinha

Festa absoluta al Camp Nou. El FC Barcelona ha superat amb claredat a Boca Juniors (3-0) en un matx carregat de gols, il·lusió i espectacle per donar el tret de sortida a la temporada a l’Estadi. El primer partit del curs al temple culer ha vist el debut de fins a sis jugadors sobre la gespa d’aquest –els quatre fitxatges i dos jugadors del filial– i els gols de Malcom, Messi i Rafinha han donat la victòria als barcelonistes.

Arengats pel motivador discurs del capità Leo Messi, els culers han sortit sobre la gespa amb ganes de lluir-se davant la seva afició. Valverde ha presentat un onze inicial amb diverses cares noves, amb fins a tres debutats al Camp Nou: el jove del filial Juan Miranda i Arturo Vidal i Malcom, dos dels fitxatges d’aquesta temporada. Amb els argentins intentant sortir al contraatac, els culers dominaven la possessió i les primeres ocasions han començat a aparèixer.

Amb un Messi molt actiu per tot el camp i Coutinho oferint la seva gran qualitat amb la pilota, el primer gol no ha trigat en arribar: Bona conducció de Malcom des del cantó esquerre i amb un xut ras i potent, ha batut a Andrada per anotar l’1-0 (minut 18). Debut somiat al Camp Nou per al brasiler, que ha deixat clares mostres de la seva qualitat. Arran del gol, els homes de Valverde han seguit dominant amb claredat el matx, i poc abans del final del primer temps, arribaria el segon.

Messi s’uneix a la festa

Messi –aprofitant-se d’un rebot de la defensa visitant– s’ha plantat sol davant el porter i amb un toc subtil per damunt d’Andrada ha marcat el 2-0 (minut 39). Tot just un minut després, Munir ha estat a punt de marcar el tercer després d’una gran recuperació en terreny rival, però el porter argentí ha aturat el mà a mà amb una gran intervenció. Al darrer minut, el pal i Umtiti sota pals, han salvat també el gol de Boca Juniors per marxar al descans amb el 2-0 favorable als culers.

La segona meitat ha iniciat amb fins a vuit cares noves a l’onze blaugrana, on hi ha destacat el debut de tres jugadors més a l’Estadi: Riqui Puig, del Barça B i els nous fitxatges Lenglet i Arthur. Tot i els canvis, els de Valverde han seguit dominant amb claredat el matx, i una espectacular combinació entre Rafinha i Luis Suárez ha acabat amb el brasiler marcant a porta buida, després de superar al porter amb un gran barret (3-0, minut 66).

La velocitat de Dembélé i Semedo per la dreta sumada a les combinacions de Rafinha, Arthur i Riqui Puig al mig del camp, han estat un corcó per la defensa dels de Guillermo Barros, que s’han vist dominats pels blaugranes en tot moment. Vermaelen amb un bon cop de cap, i Riqui Puig amb un intent de barret, han estat a punt d’anotar el quart, però sense fortuna en la definició.

Finalment, victòria clara dels culers per donat el tret de sortida a la temporada al Camp Nou després d'haver aconseguit el primer títol a Tànger el passat diumenge amb la Supercopa d'Espanya. Dissabte, comença la Lliga a l’estadi amb la visita de l’Alabès (22.15 hores) on els de Valverde intentaran revalidar el títol.