El Barça, el primer equip classificat per a vuitens

El Barça, el primer equip classificat per a vuitens

Amb l’empat a Milà, els de Valverde certifiquen la seva presència a la ronda dels 16 millors equips d’Europa per 15a temporada consecutiva

Deu punts de dotze i cap a la següent ronda. Amb aquest gran inici, el FC Barcelona ha certificat la seva classificació per als vuitens de final de la Champions League per quinzena temporada consecutiva, i a més, es converteix en el primer equip en fer-ho aquesta temporada. Els de Valverde han avançat cap a la següent ronda de la competició després d’empatar 1-1 amb l’Inter de Milà, a la quarta jornada de la fase de grups.

Aquest resultat, juntament amb el triomf del Tottenham davant el PSV (2-1), permet al Barça certificar l’accés als vuitens, però encara amb opcions de ser tant primer com segon. El conjunt culer, tot i que perdés els dos partits i hi hagués un triple empat a 10 punts amb Tottenham i Inter, accediria a la següent ronda, ja que el primer criteri a tenir en compte en cas de triple empat són els punts aconseguits en els enfrontaments directes entre tots tres equips. En aquest cas, el Barça ha aconseguit ja 7 punts davant aquests dos rivals, xifra ja insuperable per part de tots dos conjunts.

Un fet que ja resulta ser una tònica. I és que el conjunt blaugrana s’ha classificat sempre per als vuitens de final -sense excepció- des de la campanya 2004/05, quan Frank Rijkaard s’asseia a la banqueta culer. Des de llavors, el Barça no ha fallat mai al bombo del sorteig dels vuitens de la màxima competició continental. A més, des de la 2007/08, ho han aconseguit com a primers, i en aquest curs –de moment– el conjunt barcelonista es classificaria també com a primer de grup.

Cal recordar que el sorteig de la ronda següent es farà el proper 17 de desembre a Nyon. L’anada de vuitens es jugarà el 12/13 o el 19/20 de febrer, mentre que la tornada està prevista per al 5/6 o 12/13 de març.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut