Ter Stegen, un partit d’altura a San Mamés

El porter alemany va ser determinant contra l’Athletic Club i va salvar el gol local tant amb el 0-0 com amb el 0-1

Messi i Paulinho van ser els golejadors del triomf del FC Barcelona a San Mamés (0-2). L’argentí va fer el 0-1 just abans del descans, i Paulinho va tancar el resultat contra l’Athletic Club ja al temps afegit. Però, a banda d’aquestes dianes, tothom va coincidir a assenyalar que la victòria es va fonamentar en les mans d’un home: les de Marc-André Ter Stegen. I és que el porter alemany va fer un autèntic partidàs, amb aturades determinats per ser peça clau del triomf.

Especialment inspirat es va mostrar davant del davanter Aritz Aduriz, que no va poder batre Ter Stegen en cap de les quatre ocasions clares que va tenir. Les més decisives, la intervenció que va fer al minut 18, amb el 0-0, i la del minut 85, que va evitar l’empat sense gaire temps per reaccionar.

Mai abans s’havien encaixat tants pocs gols

Amb aquesta genial actuació, Ter Stegen va ser capaç de tornar a deixar la porteria a zero, i ja són set les jornades en què el Barça no ha rebut cap gol –de les deu que s’han disputat. Des que va començar la Lliga, els d’Ernesto Valverde, amb el porter alemany sota pals, han rebut només tres dianes (Getafe, Eibar i Atlètic de Madrid).

Unes xifres defensives que representen un rècord històric, perquè mai abans l’equip blaugrana havia arribat a la jornada 10 de la competició domèstica amb tants pocs gols en contra. Fins ara, la millor xifra era de quatre gols encaixats la temporada 1968/69, la 1977/78, la 2011/12 i la 2014/15.