Sporting Clube Portugal – FC Barcelona: L’estratègia decideix en el vertigen (0-1)

Sporting Clube Portugal – FC Barcelona: L’estratègia decideix en el vertigen (0-1)

Un gol en pròpia porteria de Coates permet al Barça emportar-se els tres punts de Lisboa en un duel molt elèctric, i segueix liderant el grup D de la Lliga de Campions

Segueix el Barça comptant els partits per victòries tant a la Lliga com a la Lliga de Campions. Tant és quin sigui l’escenari, que els de Valverde encadenen una nova victòria i ja en són vuit de consecutives per mostrar-se sòlids. En un partit vertiginós i que costaria de portar el control del joc, els blaugranes s’adaptarien al que demanaria el partit i sabrien resoldre’l amb un gol d’estratègia, marcat per Coates en pròpia porteria.

Molt elevat seria el ritme que es jugaria el partit a l’Alvalade. Ja des de l’inici s’ha plantejat un duel com una autèntica batalla per al domini de la pilota. El Barça, amb el seu estil irrefutable i, al davant, un conjunt, el portuguès, amb un tècnic, Jorge Jesús, tenint com a referent l’ADN Barça. Les ganes de tenir el domini de la pilota es veuria palès sobre la gespa de l’Alvalade i això s’ha traduït amb una anada i tornada constant, fruït de la gran pressió de tots dos equips. En l’intercanvi de cops, el Barça intentaria posar-hi més pausa que el rival, acostumat a treure’n rendiment en les accions per velocitat. Especialment incisius han estat Martins i Acuña. Piccini avisaria primer, per a l’Sporting Clube, amb una acció ràpida per la banda esquerra, i, dos minuts més tard, replicarien els blaugranes a través d’una bona connexió entre Iniesta, Alba i Suárez, que Messi finalitzaria amb una rematada que ha evitat Rui Patricio.

En aquest context, serien molt importants les arribades dels laterals, Jordi Alba i Semedo, tan necessaris en defensa com vitals en les ajudes ofensives. Sergi Roberto, col·locat a l’interior, dotaria l’equip de desequilibri i trencaria les línies defensives del conjunt portuguès. Messi, abans del descans, hauria pogut fer el primer, després d’una bona acció personal.

Gol des de l’estratègia

Del vertigen de la primera meitat ha passat el Barça a calmar el duel, necessari per tenir el partit sota control. No es caracteritzen els culers per dominar en el descontrol, i intentarien calmar-lo com sigui. I ho ha fet a pilota aturada. Perquè una centrada de Messi, en una falta lateral, l’ha lluitada Suárez a dins de l’àrea petita i ha servit per fer el primer gol del Barça. Seria Coates, en pròpia porteria, qui superaria Rui Patricio. S’avançava el Barça i era el millor escenari només sortir dels vestidors.

El gol ha animat l'equip blaugrana, que ha intentat posar-hi pausa, control i seny. Serien els millors minuts per als de Valverde, que buscarien el segon. Però no aconseguirien definir les accions de perill. El conjunt de Jorge Jesús es referia del cop i tornaria a apostar per esprémer-se al màxim jugant al límit. Tindria ocasions el conjunt de Lisboa per empatar, però el Barça sempre estava ben protegit amb Piqué i Umtiti, o fins i tot, Ter Stegen, salvador amb una espectacular aturada a Bruno Fernandes.

Robarien moltes pilotes els blaugranes en zona de creació i això ajudaria a buscar atacs ràpids a través de Messi, Rakitic i Sergi Roberto, però es replegaven bé els portuguesos en defensa, que sortirien ràpids al contraatac. Això ha donat pas al vertigen, altre cop protagonista, i ja s’hi ha quedat fins al final del partit. Hauria d’adaptar-se el Barça al context i ho ha sabut fer amb rigor per quedar-se tres punts importants en un duel complicat i molt intens, i mantenir-se líder del grup D de la Lliga de Campions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut