Reial Múrcia - FC Barcelona: Amb avantatge cap al Camp Nou (0-3)

Els d’Ernesto Valverde aconsegueixen una bona renda per afrontar el partit de tornada de setzens de final amb els gols d’Alcácer, Deulofeu i Arnaiz en el debut del jugador del Barça B amb el primer equip

Nova victòria del FC Barcelona, en aquesta ocasió contra el Reial Múrcia en l’estrena a la Copa del Rei (0-3). Els d’Ernesto Valverde reafirmen el seu bon moment amb el tercer triomf consecutiu entre Lliga, Champions i Copa del Rei i encadenen tretze partits sense conèixer la derrota entre les tres competicions. En aquesta ocasió, el domini blaugrana ha estat traduït amb gols de Paco Alcácer, Deulofeu i Jose Arnaiz en el seu debut amb el primer equip.

Els primers minuts del duel han estat marcats per la falta d’oportunitats per cap dels dos conjunts. Deulofeu i Aleñá han estat els blaugranes més actius en atac d’un ordenat conjunt barcelonista. El Múrcia, però, no ha renunciat a l’atac i arribaria a tenir dues ocasions clares per avançar-se tot i no estar encertat en la definició. Jasper Cillessen, en el seu debut oficial aquest curs, ha tingut poca feina en els primers minuts.

L'ocasió més clara dels blaugranes no arribaria fins al minut 20 en un córner servit per Aleñá. Vermaelen, que també disputava els primers minuts oficials del curs, ha estat a punt d’avançar els culers, però la seva rematada no ha estat precisa. De mica en mica, el Barça generava sensació de perill a la Nueva Condomina amb un actiu Deulofeu a la banda dreta que ho intentava una vegada i una altra.

I la insistència ha tingut el seu premi amb una assistència del de Riudarenes per tal que Alcácer, que en l’anterior jugada ja havia rematat de cap una centrada, avancés els d’Ernesto Valverde a cinc minuts per al descans. El davanter barcelonista ha rematat de cap a la perfecció per tal d’enganyar el porter a contrapeu i situava el Barça per davant en un moment important.

La insistència de Deulofeu

Amb l’avantatge en el marcador, el Barça ha continuat buscant la porteria murciana amb insistència i amb la rapidesa de Deulofeu per la banda dreta. En el minut 52, el davanter blaugrana ha ampliat la diferència en el marcador en una gran jugada individual en què després de superar a tres defenses i fixar el porter en l’un contra un. Si el gironí era l’home més elèctric de la banda dreta, el jugador del Barça B Jose Arnaiz i que en aquest duel debutava amb el primer equip s’ha encarregat de fer el mateix per l’esquerra i ha deixat bons detalls tècnics.

L’extrem blaugrana ha estat l’autor d’una jugada personal de l’exterior fins a l’interior que ha definit amb un xut sec ajustat fora de l’abast del porter murcià. D’aquesta manera, el de Talavera de la Reina ha vist porteria en el seu primer partit i reafirma el seu gran moment amb cinc gols en nou partits amb la samarreta blaugrana. Per la seva part, el Múrcia no ha tingut cap aproximació a la porteria blaugrana fins al minut 70.

Cillessen, sòlid sota pals

Una centrada per la banda esquerra ha originat una múltiple ocasió a l’interior de l’àrea en què Cillessen s’ha mostrat molt segur aturant sota pals. Poc després que Valverde donés entrada al jugador del Barça B Marc Cucurella, que d’aquesta manera debutava amb el primer equip blaugrana, el porter holandès s’ha tornat a reivindicar a cinc minuts per la conclusió amb una bona aturada en un un contra un del conjunt murcià.

D’aquesta manera, els d’Ernesto Valverde inicien de la millor manera possible la Copa del Rei i la defensa del títol per tercera vegada consecutiva. El 29 de novembre el Camp Nou decidirà en el duel de tornada, però abans els blaugranes hauran d’afrontar cinc partits dels pròxims sis fora de l’Estadi entre Lliga i Champions