FC Barcelona – Deportivo: Al líder li agrada la festa (4-0)

Un doblet de Suárez i un de Paulinho permeten als blaugranes sumar el tretzè triomf a la Lliga, en un partit en què estavellen cinc pilotes al pal, tres d’elles de Messi

És una assegurança veure el Barça de Valverde fins al moment. L’equip blaugrana camina molt ferm cap a la Lliga després de sumar un nou triomf davant el Dépor (4-0) al Camp Nou, que no tornarà a veure un partit culer fins al 2018. Els barcelonistes només han cedit una derrota en tot l’any 2017 entre totes les competicions i a la Lliga aquest curs només el Celta hi ha sumat un punt. La derrota del València permetia l’Atlètic de Madrid ser el màxim perseguidor del líder en aquesta jornada, que els blaugranes mantenen a sis punts de diferència.

Hi ha partits en què des de l’inici ja es pot preveure quin en serà el guió del partit. Perquè una cursa ràpida de Messi als tres minuts gairebé ha acabat amb gol de l’argentí. Seria un bon preludi, i després d’uns minuts en què el Dépor ha sabut tancar-se al darrere, poc a poc, s’ha anat obrint el duel i el Barça ha trobat els espais amb passades filtrades. Davant una defensa tancada, Iniesta ha tret la seva màgia per enviar una espectacular passada a Messi a l’esquena de la defensa gallega i en el qual el crac argentí, atent i generós, ha assistit a Suárez per fer el primer després d’un meravellós control. El gol contrarestava la nota negativa de la lesió d’Alcácer als 15 minuts de joc, quan ha hagut de ser substituït per Aleix Vidal. El davanter valencià que ha sortit ovacionat pel públic del Camp Nou es perdrà el Clàssic, ja que estarà tres setmanes de baixa per culpa d’una lesió muscular al recte anterior de la cama esquerre.

Dominaria amb molta claredat el Barça que, ordenat i ràpid, desbordaria el Dépor, preocupat per intentar aturar les curses de Messi. De fet, el pal ha estat el gran mal aliat de l’argentí que li ha refusat fins a tres vegades la pilota, una d’elles aprofitada per Paulinho per fer el segon abans del descans. N’haurien, però, pogut ser tres si hagués pujat al marcador un xut de Suárez de rabona que ha tret el porter Rubén de dins la porteria, tal com ha mostrat la repetició televisiva.

Sentència i més pals

No abaixarien el ritme els de Valverde a la segona meitat, en la qual s’han agradat jugant amb espais, perquè el Dépor s’ha estirat més pressionat la sortida pilota blaugrana. En aquest context del joc, el Barça ha sabut fer mal als gallecs a través de les bandes de Sergi Roberto i Jordi Alba i ben aviat ha fet el tercer l’uruguaià a boca de canó després d’una centrada lateral. Seguiria el festival de jugades de Messi, i també de pals, fins a tres més a la represa, un d’ells de Jordi Alba tornat a aprofitar per Paulinho que ha fet el seu doblet per certificar el quart gol de la nit. Messi ha buscat el gol amb insistència, però no era el dia, perquè Rubén ha sabut aturar-li un penal.

Els gallecs han intentat arribar a l’àrea barcelonista, però ho feien molt tímidament. I és que els de Valverde són un equip molt sòlid i compacte que no es deixen sorprendre i que encadenen tres partits consecutius sense rebre cap gol. Al líder li va la festa en un partit que hauria pogut sortir amb una renda encara més elevada de gols. Ningú atura aquest Barça que lidera la Lliga amb molta solvència. Un bon estat de forma per encarar el Clàssic de la setmana vinent al Santiago Bernabéu que servirà per tancar la competició el 2017.