L’1-2 a la Copa, garantia de classificació

L’1-2 a la Copa, garantia de classificació

El conjunt blaugrana ha guanyat per 1-2 a l’anada d’una eliminatòria copera per 15a vegada. A les 14 anteriors, els culers van passar de ronda

Guanyar fora de casa en una eliminatòria sempre és sinònim de bon resultat. I si a més ho fas anotant dos gols, contra l'Atlètic i al Calderón, el resultat encara és millor. I és que els precedents així ho avalen. Amb el triomf d’aquest dimecres davant els de Simeone, el FC Barcelona ha guanyat un total de 15 vegades per 1-2 en l’anada d’una eliminatòria de la Copa del Rei. En les anteriors 14, els culers van passar de ronda.

Els darrers cops que els blaugrana van endur-se un 1-2 de l’anada d’una eliminatòria copera va ser la temporada passada als quarts de final davant l’Athletic Club (1-2 a San Mamés i 3-1 al Camp Nou) i els quarts de final de la 2011/12 contra el Reial Madrid (1-2 al Bernabeu i 2-2 al Camp Nou). En el cas de l’Atlètic, és la sisena vegada que perd per 1-2 a l’anada. En les anteriors cinc, només es va classificar en una (contra l’Athletic Club a la temporada 1977-78).

A continuació, repassem altres dades que ens deixa el triomf al Calderón:

  • El Leo Messi de les grans cites. Amb el darrer golàs, l’argentí ja suma 12 dianes al Calderón i és, juntament amb el Bernabéu, l’estadi visitant on més gols ha marcat el '10'. 
  • El gol de Luis Suárez (minut 7), ha estat el primer que ha rebut l’Atlètic de Madrid aquesta temporada en els primers 15 minuts de partit (en un total de 32 partits).
  • Leo Messi, amb 6 recuperacions, va ser el tercer blaugrana que més pilotes va recuperar, només superat per Jordi Alba (11) i Umtiti (9).
  • Tot i la dificultat de jugar al camp de l’Atlètic de Madrid, Luis Enrique ja ha guanyat 4 vegades al Calderón com a entrenador blaugrana (Lliga 14/15, Copa 14/15, Lliga 15/16 i Copa 16/17).
  • Leo Messi (que ja li ha marcat 26 gols a l'Atlètic de Madrid) i Luis Suárez ja sumen 7 gols cadascun en aquest 2017.

Cillessen va donar més passades bones (36) que la majoria dels jugadors matalassers (només Koke -42- i Gabi -45- en van fer més).A més, 14 de les 36 passades bones del porter holandès van ser en llarg, i, de fet, la jugada del 0-2 comença amb una passada llarga seva en un servei de porteria. 

  • Luis Suárez va marcar al Calderón per primera vegada. Fins ara havia marcat 4 gols a l'Atlètic però tots al Camp Nou. A més, continua la ratxa: quan marca Suárez, el Barça no perd (i ja van 68 partits).
  • Messi va marcar el seu gol número 30 de la temporada (15 lliga, 10 Champions, 4 Copa i 1 Supercopa) i ja ha igualat a Arda Turan com a màxim golejador blaugrana a la Copa amb 4 dianes.
  • El FC Barcelona ha guanyat l’anada de la Copa fora de casa un total de 71 vegades. En 70, els culers van superar l’eliminatòria.
  • Neymar Jr, sancionat amb 3 targetes grogues, és baixa pel partit de tornada del proper dimarts. Per part dels madrilenys, Gabi també serà baixa al Camp Nou per sanció. A més, Umtiti, Jordi Alba i Messi, amb 2 targetes, estan apercebuts i es perdrien una hipotètica final en cas de rebre targeta i si el Barça es classifica.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut