FC Barcelona – Hèrcules: Il·lusió regalada i cap a vuitens! (7-0)

Arda (3), Digne, Rakitic, Rafinha i Alcácer han estat els autors d’una golejada que classifica al vigent campió per a la següent ronda de la competició

El Barça ja és a vuitens de final de la Copa del Rei. Ho ha assolit després de superar l’Hèrcules per 7-0 al Camp Nou. Els gols d’Arda (3), Lucas Digne, Rakitic, Rafinha i Paco Alcácer han servit als blaugranes guanyar l’últim duel del 2016 i esperar l’arribada del 2017 amb una nova eliminatòria de la competició del KO. I és que el vigent campió de la Copa vol la tercera consecutiva.

Sense Messi, Suárez, Neymar Jr i Piqué en la convocatòria per vacances, el Barça ha sortit amb una línia atacant formada per Arda, Paco Alcácer i Rafinha. Tot i la diferència de categoria entre tots dos conjunts, l’empat de l’anada (1-1) feia que res estigués decidit i s’hagués de posar els cinc sentits des de l’inici. Tancats al darrere han sortit els alacantins, mentre que el Barça amb paciència dominaria el control del joc sense problemes. Era el guió esperat. André Gomes com a pivot defensiu i Denis i Rakitic com a interiors, pilotaven l’engranatge constructiu del joc blaugrana. Tot i tenir el domini, el cert és que mancava el partit d’ocasions. Fruit també de la línia defensiva de sis homes que plantejava l’Hèrcules. Denis i Rakitic eren els més insistents i han estat els primers a provar la rematada.

La clau seria mantenir la paciència. El joc era blaugrana absolut. I el gol ha acabat arribant en un moment màgic brindat pels 64.025 espectadors que han omplert les graderies del Camp Nou en la sisena Diada del Soci Solidari, quan han encès els telèfons mòbils i han deixat una imatge del Camp Nou il·luminat que ha coincidit just en el primer gol del Barça. L’autor ha estat Lucas Digne, que s’ha estrenat com a golejador culer. El lateral francès ha arribat des de la segona línia per rematar des de l’àrea petita una pilota morta. Digne ha protagonitzat una gran primera meitat, no només pel gol sinó per la seva insistència en la banda esquerra. Si el partit ja era clar de color blaugrana, encara ho ha estat més quan tres minuts més tard, Rakitic ha transformat un penal abans del descans.

Festa d’Arda i estrena golejadora d’Alcácer

Amb el 2-0 a favor, el Barça encarava la represa ja amb molta més tranquil·litat i ha decidit passar-s’ho bé i fer gaudir la parròquia blaugrana. Així doncs, no ha tardat en arribar el tercer de la nit. Obra de Rafinha que ha engaltat un xut potentíssim des de fora de l’àrea. I cinc minuts més tard, Arda Turan, de cap, ha fet el quart. Amb l’Hèrcules ja abatut, el Barça no ha tingut pietat i ha seguit dominant i creant ocasions de gol de manera constant.

El Barça era una piconadora i seguia seriós en el partit. S’ho passava bé el públic de l’Estadi que feia l’onada repetidament. Els blaugranes combatien el fred amb gols. I és que el cinquè de la nit l’ha fet Paco Alcácer, que també s’ha estrenat com a golejador blaugrana en competició oficial. El davanter valencià ha rematat de cap una centrada de Denis Suárez. Un gol que ha estat molt celebrat a la graderia.

Precisament, Denis Suárez ha estat un dels més destacats del partit. I és que el migcampista gallec ha portat el control, la pausa, el desequilibri i la qualitat i ha deixat jugades plenes de detalls tècnics d’autèntic mag. La festa nadalenca blaugrana seguiria amb dos gols més d’Arda Turan, en els últims quatre minuts de partit, que ha tancat el partit fent un hat-trick. L’últim, una meravella de xut amb rosca directe cap a l’escaire. Ha estat el 7-0 i definitiu. Un resultat que ha classificat el Barça, que ja espera rival a vuitens. La golejada ha servit per tancar el 2016 i regalar il·lusions abans de Nadal.