FC Barcelona-Girona FC: un duel sense precedents a Primera Divisió

FC Barcelona-Girona FC: un duel sense precedents a Primera Divisió

Barcelonins i gironins no s’han enfrontat mai en Lliga, ja que els blanc-i-vermells s’estrenaran per primera vegada a la historia a la màxima categoria del futbol espanyol

Amb l’empat contra el Saragossa 0-0 a Montilivi, el Girona FC es convertia aquest diumenge en nou equip de Primera per a la temporada 2017/18. Els gironins fan història al ascendir per primera vegada a la màxima categoria del futbol espanyol en els seus 87 anys d’història.

Una fita que conclou una etapa de nou temporades consecutives a 2a A, des del curs 2008/09, en què el Girona s’ha anat consolidat progressivament com un dels Clubs punters de la categoria. Els de Pablo Machín veuen la recompensa després de disputar tres dels darrers quatre play-offs d’ascens possibles a Primera.

A més en dues ocasions, el curs 2012/13 i el 2015/16, els gironins van arribar a la final del play-off d’ascens però es van veure superats respectivament per l’Almeria i l’Osasuna. D’aquesta manera, la temporada vinent tornaran a haver-hi tres equips de Catalunya a Primera, un fet que no succeïa des que el Nàstic de Tarragona va baixar a 2a A la temporada 2006/07. Alhora, Girona era la única província catalana que no encara havia estat a Primera Divisió.

Duel sense precedents a la Lliga

Els de Valverde s’enfrontaran per primera vegada al Girona en competició domèstica. I és que fins al moment, Girona i Barça només s’han vist les cares en la Copa del Generalíssim (1948/49), a la Copa Generalitat (1990/91) i a la Copa Catalunya. En aquesta darrera competició els blaugrana s’han imposat en les quatre vegades que han jugat contra els gironins.

El darrer duel entre Girona i Barça va ser la temporada 2013/14, en les semifinals de la Copa Catalunya a Montilivi i va acabar amb triomf pels barcelonistes (2-3). El Barça-Girona del Camp Nou també suposarà la primera vegada que els blanc-i-vermells trepitgin la gespa de l’Estadi en partit oficial contra els de Valverde.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut