El record d’una nit màgica contra el Sevilla

El record d’una nit màgica contra el Sevilla

El Barça s’enfronta aquest dimecres a les 23 hores amb el conjunt andalús en la tornada de la Supercopa d’Espanya, la mateixa nit en què fa 13 anys el barcelonisme vibrava amb “la nit del gaspatxo”

Les condicions són quasi les mateixes. Un BarçaSevilla al Camp Nou en horari poc habitual. Fa 13 anys va ser 5 minuts després de la mitjanit, i aquesta vegada serà a les 23 hores. L’escenari ja està preparat, només queda que l’actuació dels nous protagonistes de la plantilla blaugrana creï la màgia que aquella espectacular nit va portar Ronaldinho Gaucho a l’estadi culer.

Era un dia especial. Per raons extrafutbolístiques, el partit es va celebrar a la mitjanit al Camp Nou, i l’horari va crear un clima d’allò més atractiu. Aquí va arribar una de les grans sorpreses de la nit. El Club va organitzar una jornada amb el gaspatxo com a primer protagonista. Els assistents van poder gaudir d’un producte típic d’Andalusia. Contra tot pronòstic, més de 80.000 espectadors pràcticament van omplir el Camp Nou i van convertir aquell partit en una de les nits més recordades i estimades de l’afició culer: “La nit del gaspatxo”.

Però aquesta no va ser la raó principal perquè  aquella nit passés a la història. Un jove Ronaldinho Gaucho s’estrenava en aquell partit davant de tots els culers, i no ho va poder fer amb millor nota. La matinada d’aquell dimecres, en el minut 58, començava la història d’amor entre el Barça i el brasiler. Després de rebre la pilota a camp propi de les mans de Víctor Valdés, el nou ‘10’ del Barça va avançar per la banda esquerra. Deixant enrere de manera magistral els dos migcampistes sevillistes que se li van creuar –Martí i Casquero–, Ronaldinho va xutar des de més de 25 metres, la pilota va impactar en el travesser  i va anar cap a dins, fent inútil l’estirada de Notario, el porter rival. L’1-1 final no va eclipsar aquell màgic partit del qual ha quedat un record per a la història.

Una història que pot repetir-se 

La nit d’aquest dimecres presenta molts punts en comú. En primer lloc, l’escenari i el rival. El Camp Nou rebrà el Sevilla per a la tornada de la Supercopa d’Espanya amb un horari quasi tan poc habitual com fa 13 anys: les 23 hores. A més, seran molts els jugadors que s’estrenaran al Camp Nou en partit oficial i que tindran la possibilitat de lluir-se com en el seu moment ho va fer el mag brasiler. Denis SuárezAndré GomesLucas Digne i Samuel Umtiti tindran la possibilitat de fer vibrar, per primera vegada, les grades del Camp Nou en el seu debut oficial com a blaugranes. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut