FC Barcelona – Deportivo de la Corunya: Retorn triomfal abans de la Champions (4-0)

Un doblet de Rafinha, una diana de Suárez i la reaparició amb gol de Leo Messi donen els tres punts a un Barça que ja pensa en la visita del Manchester City

El Barça s’ha retrobat amb la Lliga, amb el Camp Nou i amb la victòria. El conjunt de Luis Enrique ha superat clarament aquest dissabte el Deportivo de la Corunya (4-0) amb un doblet de Rafinha, una diana de Luis Suárez i la sentència de Leo Messi, que ha tornat als terrenys de joc i només ha necessitat dos minuts per veure porteria de nou. El Barça supera una prova exigent i ja focalitza els seus esforços en el proper compromís. Dimecres, al Camp Nou, els culers rebran la visita del Manchester City en la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions.

La primera part ha estat de millora constant i ha servit per deixar encarat un triomf molt necessari. I és que el Barça ha anat de menys a més per acabar sent molt superior i manant per 3-0. A l’inici no ha estat senzill. El Dépor ha ocupat bé els espais per evitar que els culers combinessin amb facilitat. Tot i no veure un joc fluid, Neymar Jr ha tingut el gol a les seves botes en dues ocasions. Primer, amb un xut al travesser que ha fet tremolar la porteria de Lux, i uns minuts després, amb un llançament de falta que ha fregat la fusta. El Dépor arribava amb accions molt aïllades, i el Barça ha anat a més fins a trobar el gol.

Rafinha, Suárez...

Rafinha s’ha convertit en el protagonista de la primera part en aconseguir el primer doblet com a blaugrana. El brasiler, amb el sistema plantejat pel Barça, ha tingut molta llibertat i ha arribat amb claredat a porteria. Així, ha inaugurat el marcador al minut 21 després de recuperar ell mateix la pilota amb una bona pressió i combinar amb Suárez. Amb l’1-0, el Barça ha estat molt superior i ha anat guanyant presència a l’àrea visitant. I el ‘12’ ha repetit poc després aprofitant el refús del porter en una rematada de Piqué. El 2-0, sumat a les sensacions sobre la gespa, era un resultat molt clar, però ha aparegut Suárez per sentenciar-lo.

L’uruguaià, assistent en el segon gol, s’ha encarregat de marcar el tercer. Abans del descans, el ‘9’ ha rebut una assistència impossible de Neymar Jr, ha controlat i ha definit per baix. I encara hauria pogut marcat un altre gol si el pal no s’hagués interposat en el seu següent xut. Suárez, amb només dos entrenaments després de tornar de la selecció, s’ha quedat al vestidor al descans per donar entrada a Alcácer.

...i la tornada de Messi

La segona part començava amb Leo Messi escalfant a la banda i, pocs minuts després, entrant al terreny de joc. L’argentí tornava 24 dies després de caure lesionat contra l’Atlètic de Madrid, i només ha necessitat dos minuts per tornar al camí del gol. El ‘10’ ha estat l’encarregat de marcar el 4-0, de nou, amb assistència de Neymar Jr. El panorama era del tot culer, però s’ha posat encara més coll avall amb l’expulsió de Laure.

Amb quatre gols de marge i un jugador més, el Barça ha jugat relaxat i sense pressió. Els últims precedents contra el Dépor al Camp Nou no es veien possibles, i les ocasions han continuat arribant a la porteria de Lux. El porter del conjunt gallec ha evitat, una vegada rere l’altra, el cinquè gol. En especial davant de Paco Alcácer. El de Torrent ha estat a punt dues vegades d’estrenar-se com a barcelonista, però la fortuna li ha girat l’esquena. Només les intervencions del porter argentí han evitat una golejada més gran d’un Barça que ha tornat de l’aturada per seleccions en plena forma i que ara afrontarà la visita del Manchester City en la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions.