Sis victòries de Luis Enrique a Simeone

Com a tècnic blaugrana, l’asturià ha superat totes les cites que ha tingut davant l’entrenador de l’Atlètic de Madrid

L’arribada de Simeone va suposar un canvi de mentalitat en l’Atlètic de Madrid. L’equip va fer un salt qualitatiu i es va convertir en un rival molt dur, i va ser capaç de conquerir una Lliga el curs 2013/14. Aquella temporada els culers no van poder superar els matalassers, tot i que el Barça sí que es va emportar la Supercopa d’Espanya pel valor doble dels gols (1-1 i 0-0). Amb l’arribada de Luis Enrique al FC Barcelona, els matalassers no han pogut superar en cap ocasió els blaugranes, ja sigui en Lliga o a la Copa del Rei. Sis partits molt igualats que sempre s’han decantat cap al bàndol blaugrana.

Barça, 3 – Atlètic de Madrid, 1: Una imatge icònica

L’equip va rebre el vigent campió de Lliga i va donar un cop sobre la taula. Es va imposar amb tres gols del trident. Primer Neymar, després Suárez i, per acabar, Messi van contrarestar el gol de Mandzukic i van deixar una imatge per a la història amb la celebració del tercer gol.

Barça, 1 – Atlètic de Madrid, 0: Suspens fins al final

Deu dies després es reeditava el partit, però aquest cop estaven en joc els quarts de final de la Copa. En aquell duel els dos equips van estar molt més igualats i les defenses van estar molt fortes. El gol es va resistir fins al minut 85, quan Leo Messi va errar el penal, però no va perdonar en el rebuig per aconseguir un avantatge per la mínima.

Atlètic de Madrid, 2 – Barça, 3: Remuntada per certificar el pas a la semifinal

En el duel de tornada dels quarts de final de la Copa, els gols no es van fer esperar. Fernando Torres marcava al primer minut, i al minut deu Neymar empatava el partit. L’Atlètic va tornar a avançar-se amb un gol de penal de Raúl García. A la segona part es va forjar la remuntada amb un gol de Miranda en pròpia porta i un altre de Neymar Jr.

Atlètic de Madrid, 0 – Barça, 1: Messi va donar el primer títol del triplet

El Barça va visitar el Calderón amb la necessitat de certificar la Lliga, amb una victòria que donaria el primer títol del triplet. El partit contra els matalassers estava molt igualat, però Leo Messi va ser el jugador més incisiu. Al minut 65 l’argentí va combinar amb Pedro i no va perdonar. La qualitat de Messi tornava a quedar palesa una vegada més en l’acció del gol de la victòria. Un partit que va passar a la història.

Atlètic de Madrid, 1 – Barça, 2: Una altra vegada Leo, però aquest cop des de la banqueta
La tercera jornada arribava marcada per l’absència de Messi a l’onze inicial. L’argentí no s’havia pogut entrenar amb la resta de companys i Luis Enrique va decidir que comencés a la banqueta. Fernando Torres va avançar els matalassers, però Neymar Jr, de falta directa, havia aconseguit igualar el marcador amb un golàs per l’escaire. Al minut 59 el ‘10’ blaugrana va entrar al terreny de joc i en menys de vint minuts va aconseguir desfer l’empat.

Barça, 2 – Atlètic de Madrid, 1: Una altra remuntada per fer un gran pas a la Lliga

La visita de l’Atlètic al Camp Nou suposava el duel entre els dos primers classificats de la Lliga. Els matalassers es van avançar al marcador amb gol de Koke al minut 10. Però el Barça va reaccionar per capgirar el marcador abans del descans gràcies a las dianes de Messi (minut 30), després d’una gran jugada col·lectiva, i Luis Suárez (minut 38), després de batre Oblak per sota les cames. A més, Filipe Luis va veure la vermella directa per una dura entrada a Messi. Durant els segons 45 minuts, i malgrat l’expulsió de Godín, que deixava l’Atlètic de Madrid amb nou jugadors, el resultat ja no es mouria.