Precedents favorables contra el València a les semifinals de Copa

El FC Barcelona juga aquest dimecres contra el conjunt de Mestalla, un equip amb què ja s’han vist les cares en dinou ocasions a la competició del KO, sis semifinals

Un dels rivals amb més nom del futbol espanyol visita aquest dimecres el Camp Nou per jugar el partit d’anada de les semifinals de la Copa del Rei. Es tracta del València CF, un equip que torna a les semifinals de la competició del KO quatre anys després. Precisament, en aquella ocasió, va ser el Barcelona l’equip que va eliminar l’equip xe, en l’últim precedent de Copa entre el Barça i el València.

Comptant aquesta eliminatòria esmentada, els dos equips s’han vist les cares en aquest campionat un total de 19 vegades, amb 10 classificacions per al Barça, 6 per al València, 2 victòries blaugrana a la final de Copa (51/52 i 70/71) i una de valenciana (53/54). Un balanç favorable a l’equip blaugrana que també es manté si mirem només les vegades que s’han trobat a la ronda prèvia a la gran final.

Setena vegada que s’enfrontin a semifinals

La classificació contra l’Athletic Club a vuitens fa que el Barça hagi de disputar-se un lloc a la final contra el València de Gary Neville. No serà la primera vegada que juguin contra l’equip xe en aquesta fase, ja que ho han fet en sis ocasions. Els catalans han aconseguit imposar-se quatre vegades, per dues del València. La curiositat és que, en les quatre vegades que el Barça va eliminar el València a les semifinals, es va acabar proclamant campió de la Copa.

2011/12 2-0 1-1 Barcelona

* Aquesta semifinal es va decidir en un partit de desempat. El Barça va acabar guanyant 1-0.