Ganes de Barça a Geòrgia

Ganes de Barça a Geòrgia

Màxima expectació dels culers de Tbilissi per veure per primera vegada a la seva ciutat el campió d’Europa

Eren les 16 hores quan l’expedició del FC Barcelona aterrava a la pista de l’aeroport internacional de Tbilissi. El sol i les altes temperatures –superaven de llarg els 30 graus– han rebut els culers a la capital de Geòrgia. Una ciutat que des del primer moment ha demostrat tenir moltes ganes de rebre el Barça. I és que els blaugranes mai havien visitat Tbilissi. A l’arribada dels jugadors a la porta de l’hotel els esperava una munió de fans. Corredisses dels més petits entre els vehicles que s’acumulaven al carrer de l’hotel, i càntics entre els més grans. L’objectiu no era un altre que veure de ben a prop els campions d’Europa.

Tbilissi acull la final de la Supercopa d’Europa entre el Barça i el Sevilla, amb un estadi, el Dinamo Arena, amb capacitat per a 54.000 espectadors. Una ciutat de contrastos i de trànsit un pèl caòtic. Després d’alguns anys convulsos posteriors a la fi de l'URSS, el país comença a treure el cap, políticament més tranquil i econòmicament més estable.

Les samarretes del Barça s’han passejat durant tot el dia pels carrers de Tbilissi, i totes es donaven cita al mateix punt: la porta de l’hotel de concentració. Els aficionats feien guàrdia esperant veure els seus ídols, i ho han pogut tornar a fer quan l’equip s’ha desplaçat a l’estadi Boris Paichadze per fer l’últim entrenament previ a la final.

Un cop a l’escenari del partit, l’expectació no ha decaigut. Milers d’aficionats rodejaven el recinte, perfectament engalanat per a l’ocasió. Ja dins del terreny de joc, els crits dels fans es podien sentir tot i la magnitud de l’espai. A dins, a la tribuna, la premsa també s’ha bolcat amb la visita culer. A banda dels mitjans habituals de Barcelona i Sevilla, molts periodistes esperaven la presència del Barça. Els turcs, veïns dels georgians, aprofitaven l’ocasió de tenir a prop Arda Turan; els brasilers, per la seva banda, centraven les seves cròniques en l’absència d’última hora de Neymar Jr.

La nota de color habitual en aquest tipus de cites l’ha posat un seguidor georgià. Vestit amb la samarreta de la selecció nacional i lluint un seguit de ‘souvenirs’ amb els colors del seu país, s’ha passejat per la tribuna celebrant la presència al principal estadi de Geòrgia dels dos campions europeus. Sens dubte, l’arribada del Barça a terreny georgià ha estat tan moguda com esperada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut