FC Barcelona – València CF: Ni en el millor dels somnis (7-0)

Els de Luis Enrique ofereixen un autèntic espectacle futbolístic i superen el València amb claredat, amb quatre gols d’un Luis Suárez sense fre i un Messi estratosfèric, per posar gairebé els dos peus a la final de la Copa

El Barça s’ha exhibit al Camp Nou. En el partit d’anada de la semifinal de Copa, contra el València, davant la seva afició i amb una gran final en joc. Els de Luis Enrique han guanyat clarament aquest primer duel, davant d’un equip dirigit per Gary Neville superat en totes les facetes del joc. Després dels set gols marcats, un resultat impossible d’imaginar ni per als més optimistes, els blaugranes ja tenen més d’un peu en una nova final de la competició del KO, quan encara falta el partit de tornada a Mestalla. Suárez, amb un pòquer de gols, i Leo Messi, amb un hat-trick, han estat els golejadors d’un grup sense aturador, que ha mostrat la seva millor versió, la que no pot ser vençuda.

Diferències ràpides

L'equip barcelonista ha estat el millor Barça durant la primera meitat. Perquè ha practicat 45 minuts d'autèntic somni, que han servit per deixar tocat un València que, fins al minut 40, no s’ha acostat a l’àrea defensada per Ter Stegen. Ha estat en un córner, en què Parejo ha enviat la pilota als núvols. Una acció i res més, perquè en l’anada d’aquesta semifinal, la millor defensa del Barça ha estat el seu atac sense especulacions, tot i els 180 minuts del global de l’eliminatòria.

Luis Enrique tenia clar el que havien de fer. I els seus homes ho han posat en pràctica, amb un joc simfònic, coral, animat i intens, propi del futbol-fantasia. El Barça, amb aquest alt ritme, ha aconseguit marcar tres gols abans del descans, que han servit per donar tranquil·litat i, perquè no, per posar un peu a la final de Copa.

El millor trident ha estat l’encarregat de liderar l’onze titular i, ràpidament, han entrat dins del partit. Tan ràpidament que, al minut 10, el Barça ja guanyava 2-0. Totes dues dianes, obra d’un Suárez inspiradíssim. En la primera acció, ha aconseguit batre Ryan amb un xut creuat, després d’una conducció veloç i perfecta de Neymar des del mig del camp fins a la frontal (1-0, 6’). El segon, en una jugada col·lectiva del Barça –fins a nou jugadors toquen la pilota-, amb una gran rematada de primeres de l’uruguaià, que ha rebut una passada enrere d’Aleix Vidal, després d’una passada mil·limètrica d’un Sergio de nou imperial (2-0, 10’). Perquè si el trident ha posat l’art, el de Badia ha estat l’encarregat de dirigir tota aquesta orquestra blaugrana.

El 2-0 reflectia la comoditat amb què ha jugat el Barça, davant d’un València que no ha pogut fer res amb el vendaval ofensiu dels locals. L’espectacle blaugrana al Camp Nou ha continuat amb una altra jugada preciosa, que ha tornat a acabar en gol: conducció d’Iniesta i cessió per a Neymar, assistència d’esperó per a Messi i gol de l’argentí (3-0, 28’)

Un marcador ampli que encara ho podria haver estat més abans del pas per vestidors. Perquè Messi s’ha topat amb el travesser (44’), després d’una recuperació de Suárez i una cursa per la banda, i Neymar ha fallat un penal (45’). Una pena màxima que no ha significat el 4-0, però que ha deixat el València amb 10 homes, després de l’expulsió de Mustafi, que ha fet caure Messi a l’interior de l’àrea, essent l’últim home.

El marcador s’amplia

Amb superioritat numèrica, el Barça no ha necessitat tanta intensitat per fer mal a un València poc ubicat i superat. Els de Luis Enrique han avisat, amb un cop de cap de Piqué a la sortida d’un córner (07’), amb una rematada de Sergio en un refús (09’) i amb una rosca de Messi (11’). El quart gol, però, no s’ha resistit quan el Barça ha tret a passejar la tècnica d’Arda, amb una passada mil·limètrica a Suárez, la qualitat de l’uruguaià, amb una passada d’esperó, i el talent innat de Messi, que ha xutat per superar Ryan envoltat de tres jugadors (4-0, 58’). L’argentí no n’ha tingut prou i ha fet el hat-trick, el cinquè gol per al Barça, després de robar la pilota a Parejo i aprofitar la passivitat de la defensa xe (5-0, 73’).

El que tampoc s’ha aturat i ha demostrat tenir una capacitat golejadora innesgotable ha estat Luis Suárez, que també ha marcat el seu tercer gol. En una centrada d’Adriano, i amb molt poc angle, l’uruguaià ha vist l’únic forat que hi havia per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa amb una rematada de cap (6-0, 82’). Sense fre, Suárez no ha tingut pietat del València i ha fet el setè gol del partit, el seu pòquer particular, per, ara sí, tancar definitivament el marcador d’un partit en què l'afició i els jugadors s’ho han passat d’allò més bé. Ara el Barça ho té tot de cara per al partit de tornada a Mestalla. Malgrat tot, d’aquí a una setmana, caldrà rematar la classificació per a una nova final de la Copa.