FC Barcelona – Granada CF: Messi i el Barça golegen de nou (4-0)

Els blaugranes han sumat tres punts més al Camp Nou amb un hat-trick de l’argentí i un altre gol de Neymar

El Barça no ha fallat al Camp Nou i ha sumat els tres punts en el seu duel contra el Granada. Els de Luis Enrique no han mostrat símptomes de relaxament en cap moment, i s’han imposat amb claredat gràcies a una altra actuació del ‘10’. Messi ha fet un hat-trick, i Neymar s’hi ha afegit amb un últim gol, dos dies abans que tots dos viatgin a Zuric per mirar d’endur-se la Pilota d’Or. Després d’aquest triomf, l’equip de Luis Enrique ja se centra en el duel de tornada a la Copa del Rei contra l’Espanyol.

Luis Enrique havia advertit del perill d’una baixada d’intensitat, però els jugadors s’han encarregat d’esvair qualsevol dubte. El Barça ha saltat al camp amb la porteria rival entre cella i cella, i Rakitic i Jordi Alba han estat els primers a buscar el gol amb dues bones oportunitats. Fruit d’aquest domini ha arribat aviat el gol. Al minut 7 ha quedat inaugurada oficialment la connexió entre Leo Messi i Arda Turan. L’argentí ha iniciat la jugada en zona ofensiva i ha cedit al turc, que en el moment just ha assistit de nou el ‘10’ perquè aquest obrís el marcador amb subtilesa.

El Camp Nou gaudia d’un inici de partit rodó. El Barça no patia en defensa, amb un Sergi Roberto que s’ha vestit de Busquets a la posició de pivot, i en atac seguien arribant les ocasions. El segon no s’ha fet esperar. I és que, quan el trident connecta, res no s’hi pot fer. Al quart d’hora de joc, Neymar l’ha donat a Suárez, que de primeres ha assistit Messi perquè fes el segon a plaer. El doblet de l’argentí s’hauria pogut convertir en hat-trick si no hagués estat per l’aturada d’Andrés Fernández abans de la mitja hora. Abans, Suárez havia enviat fora una ocasió claríssima a porteria buida.

Al tram final del primer temps qui ha aparegut més ha estat Neymar Jr. El brasiler ha tingut dues ocasions per ampliar l’avantatge culer, però no ha tingut sort. Per part andalusa, un xut desviat de l’exblaugrana Rochina a la vora del descans ha estat l’única aproximació amb intenció. La primera part, en la qual s’ha pogut veure un Aleix Vidal titular i omnipresent a la banda dreta, ha acabat amb el 2-0 per als de Luis Enrique i amb unes sensacions immillorables.

El ritme a la segona part ha estat més baix. El Granada, amb la necessitat d’anar a buscar el gol, s’ha estirat per intentar arribar a la porteria de Bravo, però no ha generat un perill excessiu. El Barça, per la seva banda, s’anava tornant a trobar a poc a poc, i ha caigut el tercer. També de Messi. Neymar ha xutat al pal i l’argentí ha recollit el refús per completar el hat-trick dos dies abans de tenir l’opció, juntament amb Neymar Jr, d’aixecar la Pilota d’Or.

Amb el 3-0 el partit ha entrat en una fase molt més tranquil·la. El Granada no es veia capaç d’igualar el resultat, i el Barça ha sabut gestionar el pas dels minuts. La calma només s’ha vist trencada amb l’últim gol del matx. Com Messi, Neymar Jr no ha volgut faltar a la cita amb el gol. Amb el partit resolt, el brasiler ha aprofitat una assitència a l’àrea petita per fer el definitiu 4-0. El Camp Nou ha acabat fent l’onada, i el Barça mira ja cap al partit de tornada de la Copa contra l’Espanyol.