fcb.portal.reset.password

Luis Enrique, durant l'entrevista / MIGUEL RUIZ - FCB

[[DES_1]]Luis Enrique Martínez és l’entrenador del segon triplet de la història del FC Barcelona. Compleix la seva segona temporada al capdavant del primer equip blaugrana i ja ho ha guanyat quasi tot. Ara, tot just abans de disputar el Mundial de Clubs, l’asturià ha concedit una extensa entrevista exclusiva a Barça TV i a fcbarcelona.cat, en la que descobreix alguns aspectes personals que no havia tractat fins al moment, com la seva afició per l’esport extrem o la compaginació de la vida futbolística amb la familiar.

“La meva dona diria que la primera casa és el Barça i la segona, la nostra”, explica Luis Enrique a l’inici. I és que el tècnic explica que el càrrec d’entrenador del Barça “absorbeix molt, i de vegades has de saber dir ‘prou’”, i que li és impossible desconnectar del futbol. “El que la gent veu d’un entrenador al camp és la punta de l’iceberg de tota la feina que es fa: Des de l’anàlisi dels rivals, fins a la preparació de cada sessió d’entrenament. És molt intens, perquè només hi ha tres dies entre partit i partit”, comenta. El tècnic asturià detalla el seu dia a dia durant la temporada, i analitza un staff tècnic que l’ha acompanyat en tots els èxits. “Són tant pesats com jo, si no, no treballaríem junts”, bromeja.L’essència de la gestió del dia a dia al filial i al primer equip és la mateixa

L’asturià ha triomfat al primer equip després d’haver dirigit el filial del Barça en la seva primera experiència a les banquetes. Durant l’entrevista, fa referència en diverses ocasions al seu pas pel Miniestadi, comparant les tasques en un equip i un altre. “Treballem amb la mateixa idea futbolística, però amb conceptes diferents perquè els jugadors no són iguals. L’essència de la gestió del dia a dia és la mateixa”, comenta.

En aquest aspecte, destaca el fet de dirigir el trident format per Messi, Neymar i Suárez: “Són jugadors únics. S’ha demostrat que és possible que hi hagi més d’un crac en un equip, tenim molts jugadors que són els millors a les seves posicions. És un panorama perfecte”. Sobre les tres estrelles, el tècnic afirma, sense revolts: “Messi és el millor jugador del món reconegut i, per a mi, el millor de la història; Neymar va camí de ser un dels millors, i Suárez és el millor davanter centre sens dubte”.

Luis Enrique parla també de la pressió, la responsabilitat i la gestió personal del seu càrrec. “No m’afecta la pressió. Al final et poses barreres, perquè hi ha coses que afecten com a qualsevol ésser humà i t’has de protegir”, reconeix en aquest sentit. A més, repeteix una de les frases que més se li recorden dels primers mesos al capdavant del primer equip del Barça: “L’elogi debilita”. Quant a l’autoexigència que s’aplica, l’asturià creu que “cada any has d’evolucionar” i destaca que “el repte principal és seguir guanyant i créixer a totes les competicions”.

“Hem de seguir creixent, aquest és un equip per batre records”. Així d’ambiciós i il·lusionat es mostra Luis Enrique quan mira al futur. Assegura que en aquesta segona temporada es troba més còmode a la banqueta, perquè “el feedback amb els jugadors és millor” i perquè els reptes que venen “són molt atractius”.Hem de seguir creixent, aquest és un equip per batre records

Tot i que reconeix tenir molt caràcter i ser “temperamental”, Luis Enrique també afirma que li agrada molt “fer bromes”. “M’agrada que hi hagi bon ambient al vestidor, que hi hagi música abans d’un partit. Hem de fer gaudir als aficionats, i ens ho hem de passar bé nosaltres”, diu. En aquest sentit, admet que mai ha tingut problemes en un vestidor: “Tinc facilitat per comunicar-me amb els companys, m’agrada ser proper amb els jugadors i després prendre decisions com a entrenador. Els jugadors són prou intel·ligents per saber el que han de fer”.

Durant l’entrevista, Luis Enrique també parla de valors en la formació dels joves –“els pares han d’obligar els nens a estudiar, i deixar que gaudeixin del futbol”-, de la seva època de jugador –“el que m’agradava de debò era marcar, fer assistències, entrades...”, dels inicis com a tècnic –“mai havia pensat en ser entrenador, i al principi em va costar”-, i del que farà quan deixi el Barça –“segur que m’agafo com a mínim un any sabàtic”.


Entrevista exclusiva amb Luis Enrique por fcbarcelona

La vessant més personal

Durant l’entrevista, Luis Enrique parla de la seva afició per alguns esports extrems. “Vaig començar corrent, curses de 10 quilòmetres, després mitges maratons, maratons i vaig provar la bicicleta. M’omple i em motiva quan no estic treballant”, explica. Reconeix que és una afició que “ve de sèrie” i que anar en bicicleta li “serveix com a teràpia”. Es destapa també com un gran aficionat al pàdel –“sóc un paquet”, bromeja- però admet que hi ha poques coses que el facin desconnectar del futbol. També parla de música –li agrada escoltar Manolo García i Coldplay, entre d’altres- i de moda: “La roba és cosa de la meva dona, però sóc conscient que en ocasions sóc la imatge del FC Barcelona i no puc anar com vull”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();