El Màlaga, un escull rocós

Els últims precedents contra l’equip andalús han estat partits amb pocs gols, i ofereixen un balanç d’una victòria, un empat i una derrota

[[DES_1]] Un gol en 270 minuts i quatre punts de nou possibles. Aquest és el balanç del FC Barcelona contra el Màlaga des del curs passat. I és que els últims precedents contra l’equip andalús han estat partits complicats per als blaugranes. La temporada passada els de Luis Enrique no van poder sumar cap victòria en els dos duels a la Lliga. A la primera volta el Barça va empatar a 0 a La Rosaleda i es va deixar els seus primers punts de la temporada.

En aquell partit els blaugranes es van veure bloquejats per una defensa local molt ben trenada, i cap dels deu xuts realitzats va anar entre els tres pals. A la segona volta el Màlaga va sorprendre el Barça al Camp Nou i contra tot pronòstic es va emportar els tres punts guanyant per la mínima (0-1). En aquell duel els culers van realitzar fins a 11 rematades, quatre de les quals a porta. De fet, els malaguenys són l’últim equip que ha estat capaç de guanyar a l’Estadi. El Barça, que el curs passat va assolir una mitjana de set xuts a porta per partit, contra el Màlaga només va poder fer-ne fins a quatre en el total dels dos enfrontaments.

Però aquest curs, en el partit de Lliga al Camp Nou, el Barça sí que va poder superar el Màlaga. El duel, però, no es va resoldre fins al minut 83, després que Vermaelen marqués el gol de la victòria (1-0). Tot i això, en aquell matx el FC Barcelona va rematar fins a 22 vegades, 13 de les quals entre els tres pals. Un partit ben diferent dels del curs passat, però Kameni va realitzar una gran actuació. D’aquesta manera, les dades mostren que el Màlaga de Javi Gracia és un equip dur de batre. Així doncs, els blaugranes aspiren a seguir amb la ratxa golejadora actual –18 dianes en cinc partits– per superar el mur malagueny i tornar a Barcelona amb els tres punts.