El FC Barcelona iguala l’AC Milan amb cinc Supercopes d’Europa

El FC Barcelona iguala l’AC Milan amb cinc Supercopes d’Europa

Els blaugranes empaten amb els italians al capdavant de la classificació d’equips amb més títols en aquesta competició

El FC Barcelona ha igualat l’AC Milan amb cinc Supercopes d’Europa com a equip més llorejat de la competició europea. Després de vèncer el Sevilla FC per (5-4) a la novena final de la seva història, els blaugranes ocupen el primer lloc, juntament amb els italians, al capdavant de la llista de guanyadors de la Supercopa europea.

L’AC Milan va guanyar les seves cinc Supercopes d’Europa els anys 1989, 1990, 1994, 2003 i 2007. La primera del seu repòquer particular la va aconseguir després de guanyar el FC Barcelona amb un 2-1 global a l’eliminatòria del 1989. L’última, la del 2007, la va guanyar, precisament, contra el Sevilla (3-1).

Les altres quatre Supercopes blaugrana

El Barça va guanyar la primera Supercopa de la seva història l’any 1992. L’equip entrenat per Johan Cruyff va vèncer el Werder Bremen (2-1) al Camp Nou després d’empatar (1-1) al partit d’anada. Després d’aconseguir la Recopa d’Europa, l’any 1997 el Barça va enfrontar-se al Borussia Dortmund en l’última edició de la competició disputada a doble partit. Sota les ordres de Louis Van Gaal, el Barça va vèncer els campions alemanys per un 2-0 a l’anada, al Camp Nou, i per un 1-1 a la tornada, al Westfalenstadion. L’actual entrenador del Barça, Luis Enrique, va ser l’encarregat de marcar el primer gol de l’eliminatòria a l’Estadi.

Les dues darreres Supercopes són més recents a l’imaginari culer. L’any 2009 l’equip de Pep Guardiola va guanyar el Shaktar Donetsk per 1-0 a l’estadi Stade Louis II de Mònaco, amb un gol de Pedro a la pròrroga. Aquest era el quart títol del Barça del sextet. Dos anys més tard, el 2011, els blaugranes van repetir èxit amb una victòria per 2-0 davant del FC Porto per aixecar la quarta Supercopa d’Europa de la seva història.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut