fcb.portal.reset.password

L'equip celebra el títol sobre la gespa del Calderón / VÍCTOR SALGADO-FCB

S’ha demostrat que el FC Barcelona és l’equip hegemònic dels últims temps. La consecució de la Copa del Rei assegura el doblet –el setè de Lliga i Copa de tota la història culer–, el quart títol de la temporada i allarga el cicle triomfal d’un equip que pot presumir d’haver-ho guanyat tot més vegades que ningú durant la darrera dècada.

Com va passar a la Lliga, en què l’equip va superar els dos finalistes de Champions, a la Copa els homes de Luis Enrique s’han desfet d’un Sevilla que està deixant petjada a l’Europa League, competició que ha aixecat de manera consecutiva els tres darrers anys. Lliga i Copa són títols enormes assolits contra equips top en una setmana que ha estat per emmarcar.

Èpica, caràcter i futbol

El d’aquesta nit al Vicente Calderón ha estat un triomf carregat d’orgull i coratge. Èpic. L’expulsió de Mascherano al primer temps i la lesió de Suárez al segon no han fet abaixar els braços a un Barça que, valent i tossut, ha persistit fins a la victòria final. Ha recordat el títol de Lliga, assolit tot i el sotrac sofert durant el mes d’abril. Com llavors, l’equip ha sabut respondre amb caràcter i fe quan han aparegut les adversitats. S’ha imposat a cop de futbol. La pilota és el millor aliat dels culers.

La 28a Copa de la història culer suposa, doncs, el colofó a una temporada de somni. La consecució del doblet tanca un any de nits inoblidables, com la del 0-4 al Bernabéu o la del 7-0 al València a les semis de Copa. Serveix, també, per homenatjar amb títols la figura que va revolucionar el Club ara fa 25 anys. Què pot ser millor que seguir guanyant per honorar Johan Cruyff, l’home que va iniciar aquest cicle triomfal?


FC Barcelona campió Lliga i Copa 2016: S’ha... by fcbarcelona

Tornar a dalt