fcb.portal.reset.password

El Barça, líder en 27 de les 38 jornades de Lliga / MIGUEL RUIZ - FCB

“Ens mereixem aquesta Lliga pel temps que hem estat líders”. Això és el que deia taxativament Luis Enrique després del triomf contra l’Espanyol al Camp Nou (5-0), resultat que deixava el FC Barcelona a només una victòria del títol de la competició. I així ha estat finalment, amb l’equip català tenyint de color blaugrana la Lliga, després de guanyar el Granada al Nuevo Los Cármenes (0-3)

Ho ha fet després d’una temporada en què ha liderat la Lliga durant 27 jornades, és a dir, el 71% del temps. D’aquestes 27, les 18 últimes han arribat de manera consecutiva. Perquè el FC Barcelona va assolir el liderat el 21 de gener passat, en la finalització de la jornada 21 després de guanyar el Màlaga (1-2), i ja no el va deixar escapar més. Abans, però, els de Luis Enrique ja havien liderat la classificació en nou ocasions més, la jornada 3, la jornada 4 i des de l’11 fins a la 17. Cal destacar que la posició més baixa que ha ocupat ha estat la cinquena, en la jornada 1 i en la 5.

Fes clic a la foto per ampliar-la

La importància d’aquesta dada encara pren més rellevància quan es compara amb els altres equips de la Lliga BBVA que han estat líders. Així doncs, el Reial Madrid (la jornada 5, la 8, la 9 i la 10) l’Atlètic de Madrid (des de la 18 fins a la 20), el Vila-real (la jornada 6 i la 7), l’Eibar (la jornada 1) i el Celta (la 2) queden molt per sota del Barça.

Malgrat tot, el final de temporada ha estat un dels més ajustats de la història. Potser per això Luis Enrique s’ha mostrat tan satisfet amb el títol de Lliga. L’equip va gestionar els moments de màxima tensió, especialment durant la ratxa que va limitar el coixí de punts amb els perseguidors, però en aquest últim tram mai no va perdre el liderat. Així doncs, després de 18 jornades consecutives liderant la classificació, els blaugranes ja poden dir que són campions.

Tornar a dalt