fcb.portal.reset.password

schuster i rijkaard

Bernd Schuster, exjugador del FC Barcelona i del Reial Madrid, és un dels homes que pot descriure amb més propietat què suposa viure un Clàssic: “L’ambient és impressionant, la gent sempre et diu alguna cosa i és molt bonic”, reconeix l’alemany en una entrevista a Barça TV i www.fcbarcelona.cat.

Per aquest dissabte, Schuster creu que el Barça arriba millor a la cita: “A la meva època, l’equip que jugava a casa sempre era més favorit. Ara és diferent i veig lleugerament favorit el Barça”, ha assegurat l’exfutbolista.

La temporada passada el Barça va guanyar tots els títols que va jugar, un aspecte que sempre condiciona l’inici de la temporada següent: “Quan ho guanyes tot, la temporada següent sempre és més complicada. Al començament van tenir alguns problemes però ara tornen a estar en una bona línia”, ha dit l’alemany, que també ha destacat l’estat de forma de Luis Suárez i Neymar Jr: “L’equip ha superat la lesió de Messi i, a més, Neymar i Luis Suárez s’han posat l’equip a l’esquena”.

Els tres records de quan era jugador

Dels clàssics que va jugar com a blaugrana, Schuster guarda un especial record de tres. El primer, el dia del seu debut en un Clàssic (30 de novembre del 1980): “El primer que vam guanyar per 2-1 va ser un partit molt especial. Era la primera vegada que vivia una cosa així”, ha assegurat l’exjugador.

L’altre va ser la victòria per 0-3 al Santiago Bernabéu (2 de setembre del 1984): “Va ser molt especial perquè ens va ensenyar el camí per poder guanyar la Lliga”. Aquell dia, Maradona va fer un gol que ha quedat gravat a la memòria de tots els aficionats al futbol: “Recordo tota la jugada. Ens vam quedar totalment impressionats. Fins i tot els aficionats del Madrid van aplaudir”.

Finalment, també ha volgut recordar la Copa que van guanyar el 4 de juny del 1983, precisament contra el Reial Madrid, amb un gol a les acaballes del partit de Marcos Alonso: “Un partit increïble, en què vam fer feliç a molta gent”. Aquell duel també està marcat per l’anècdota de la ‘botifarra’ de Schuster en la celebració del gol del triomf. “Va ser per la felicitat d'aquell gol, per Marcos i per guanyar la Copa”, argumenta.  


Bernd Schuster: “El ambiente de un Clásico es... by fcbarcelona
Tornar a dalt