Thomas Christiansen: “El més perillós de l’Apoel és la seva part ofensiva”

Thomas Christiansen: “El més perillós de l’Apoel és la seva part ofensiva”

L’exblaugrana, actual entrenador de l’AEK Larnaca xipriota, analitza el primer rival del FC Barcelona a la Lliga de Campions Ressalta el paper de Vinicius, Aloneftis i Manduca i aposta per un 4-4-2 força defensiu al Camp Nou

Thomas Christiansen va iniciar fa uns mesos una nova etapa professional a l’AEK Larnaca. L’equip de Xipre és la seva primera experiència com a primer entrenador. Fa pocs dies el conjunt de l’exdavanter blaugrana va enfrontar-se a l’Apoel FC. Ara atén fcbarcelona.cat per analitzar el primer rival del FC Barcelona a la Champions.

Com està sent la seva etapa a Xipre?

“Estic content. És la meva primera experiència com a primer entrenador i vam poder guanyar per 2-5 l’Apollon, un aspirant al títol, en el partit inaugural. Després vam perdre contra l’Apoel, però deixant una bona imatge. Es respira optimisme al voltant de l’equip”.

Quins són els objectius de l’AEK Larnaca aquest curs?

“Classificar-se per al play-off final, al qual accedeixen els sis primers classificats, és l’objectiu que tenim. Però anem partit a partit”.Segurament sortiran amb un 4-4-2. L'Apoel no pressiona amunt

Fa dues setmanes, el seu equip va caure per 0-2 contra l’Apoel.

“Vam jugar-los de tu a tu, però hi ha una gran diferència de pressupost i van acabar guanyant-nos. Tot i això, vam fer un partit seriós, ordenat, i vam tenir les nostres possibilitats. Però ja se sap que no es pot perdonar contra els equips grans. L’Apoel està bé”.

Quines són les principals virtuts del rival del Barça?

“Tenen un bon equip. Per mi és el millor de Xipre, tant individualment com col·lectivament. El més perillós de l’Apoel és la seva part ofensiva, en què tenen jugadors de qualitat com De Vincenti, Aloneftis i Manduca, que va ser qui ens va fer els dos gols a nosaltres. També destacaria Vinicius, el motor de l’equip i un jugador molt lluitador, que va a totes i que té arribada: va marcar a l’anada i a la tornada de la fase prèvia de Champions”.L’Apoel és fa especialment fort al seu estadi. Allà cap equip estranger hi guanya golejant

I els seus possibles punts febles?

“Crec que la defensa. Sobretot els laterals, que basculen molt i que poden deixar espais perquè el Barça pugui crear dos contra uns per banda. L’Apoel és un bon equip, però si el Barça mou ràpid la pilota el més normal és que no tinguin gaires opcions”.

Per part de l’Apoel, quin plantejament de partit espera?

“Segurament sortiran amb un 4-4-2. No pressionen amunt, i menys contra el Barça. De fet, no ho van fer ni contra nosaltres. Suposo que intentaran tancar les línies de passada per dins, cosa que el Barça ha d’aprofitar obrint el joc ràpid per bandes”.

Tothom assenyala l’Apoel com l’equip més fluix dels quatre al grup F. Com ho veu vostè?

“Han quedat enquadrats en un grup difícil per a ells. L’Apoel, però, és fa especialment fort al seu estadi. Allà l’afició els dóna molt suport i cap equip estranger hi guanya golejant. Caldrà suar de valent per poder guanyar a Xipre”.

Acabem. Quines sensacions li transmet el nou Barça de Luis Enrique des de la llunyania?

“El cert és que no he pogut seguir més que un partit d’aquest Barça, però pel que he vist continua mantenint la mateixa idea de joc de sempre”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut