fcb.portal.reset.password

Luis Suárez a la roda de premsa a l'Amsterdam Arena / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Va debutar al Bernabéu i va jugar contra el Celta; va realitzar l'assistència del gol de Neymar contra el Reial Madrid i va pressionar incansablement sobre la porteria del porter celtista, Sergio. Partit a partit, Luis Suárez s'està adaptant al joc del seu nou equip. Ara torna a jugar la Lliga de Campions i ho fa a l'estadi del club en el qual va debutar en la competició, l'Ajax. "Em sento bé, amb ganes de jugar, com sempre passa en un professional. Aquest és un partit que em porta bons records ".

En la seva primera roda de premsa després de debutar oficialment amb el FC Barcelona, el davanter uruguaià ha recordat la importància d'haver militat al club d'Amsterdam. "He deixat clar diverses vegades que haver passat per l'Ajax va ser el millor que he fet en la meva carrera", ha dit. "Em va ensenyar a créixer i em va donar moltes coses des del punt de vista futbolístic. I em va donar l'oportunitat de jugar una Champions. I quan hi era ja vaig dir que el meu somni era jugar al Barça. I ara es compleixen tots aquests requisits".

Quan jugava a l'Ajax ja vaig dir que el meu somni era jugar al Barça

El '9' del Barça ha aclarit qualsevol dubte sobre la pressió addicional que li suposa tornar a jugar a la màxima competició europea contra el seu exequip. "El Barcelona sempre està obligat a guanyar, però considero que aquest partit és un més; encara que un d'important, perquè hem de seguir lluitant per la classificació, més encara després de dues derrotes". Ara toca demostrar que estan "capacitats per revertir aquesta situació".

Sobre la seva posició al camp, ha comentat que si en el primer partit contra el Reial Madrid no va saber trobar el seu espai tàctic, ara sent que entén millor l'esquema de Luis Enrique. Al capdavall, "estic acostumat a jugar en qualsevol posició d'atac", ha confirmat. "En el Liverpool vaig jugar moltes vegades per la dreta o per l'esquerra; no únicament pel centre. A qualsevol davanter li agrada marcar i ha de saber adaptar-se a qualsevol posició.

A qualsevol davanter li agrada marcar i ha de saber adaptar-se a qualsevol posició

A la davantera barcelonista hi han moltes variables i possibilitats: "Munir, Pedro, Neymar, Messi". "Cada davanter ha de saber adaptar-se a qualsevol situació de l'equip i de la resta de companys. És una cosa que es nota durant el partit; hem de saber quan i com moure'ns".

Entre els molts al·licients que l'uruguaià valora de jugar al Club de les seus "somnis", destaca poder jugar amb Leo Messi: "el millor jugador del món", segons l'opinió del davanter. "És un orgull i una oportunitat única poder gaudir-ne", ha dit. I no només amb Messi, amb "qualsevol company de l'equip, perquè de tots se n'aprèn; entre tots els jugadors ens entenem".


Luis Suárez: "Este es un partido que me trae... por fcbarcelona
Tornar a dalt