fcb.portal.reset.password

Jordi Mestre i Andoni Zubizarreta durant la roda de premsa FOTO: VICTOR SALGADO/FCB

El FC Barcelona aposta per la transparència. Els valors de l’Entitat passen per la claredat a l’hora de fer públiques les xifres econòmiques de tots els moviments de jugadors durant la pretemporada 2014-2015. L’endemà del tancament del mercat d’estiu, el Club ha anunciat tots els valors dels traspassos i les incorporacions que han provocat la remodelació profunda del vestuari blaugrana.

En un acte amb els mitjans de comunicació a la Sala Ricard Maxenchs, el vice-president responsable de l’àrea esportiva de futbol, Jordi Mestre, i el director esportiu del Club, Andoni Zubizarreta, han fet balanç de la pretemporada i de les dades financeres que han provocat els molts moviments als equips professionals de futbol: 24, entre altes i baixes. “L’objectiu d’aquesta compareixença és la de comunicar transparència”, ha recordat Mestre. “Sabem que som l’únic club del món que actua d’aquesta manera, però volem mantenir la nostra aposta per la claredat i la nostra singularitat”. Quan el president Bartomeu va anunciar la remodelació de la primera plantilla de l’equip de futbol, la Junta directiva tenia molt clar que volia fer públiques des d’un primer moment les xifres de tots els moviments previs a l’inici de la competició oficial. Sabem que som l’únic club del món que actua d’aquesta maneraEl directiu ha parlat d’un balanç econòmic satisfactori quant a la construcció de la plantilla del primer equip. La despesa total ha estat de 157,25 milions d’euros i la xifra del total de les ventes suma 78,8 milions d’euros. Per consegüent, el Club ha gastat 78,45 milions d’euros en fitxatges durant la pretemporada. Encara que, com ha recordat Mestre, “la diferència entre els ingressos i despeses, no és al 100%. Les variables, salaris i amortitzacions no estan reflectits en el document”.

En el capítol de les incorporacions, destaquen les de Luis Suárez, amb un cost de 81.250.000 milions d'euros; Mathieu, amb 20 milions; Rakitic, que va costar 18 milions. Els porters: l’alemany Ter Stegen, amb un cost de 12 milions; i Claudio Bravo, també amb un cost de 12 milions d’euros. El defensa belga Vermaelen va costar 10 milions (més “3,75 milions en funcions dels èxits; és a dir, de les Champions League guanyades”, recorda el directiu”); i Douglas, l’última incorporació a l’equip, ha costat 4 milions, amb un i mig en variables.


Jordi Mestre fa balanç i comunica transparència por fcbarcelona

Respecte a les ventes, destaquen la de dos jugadors: Cesc i Alexis. El primer va ser traspassat al Chelsea FC per 33 milions, més tres en variables; el segon, va ser venut per 42,5 milions. Bojan va ser transferit per 1,8 milions i Jonathan Dos Santos, per 1,5 milions, més mig milió en funció de variables.

Andoni Zubizarreta, per la seva banda, ha incidit en la tasca del cos tècnic. Ha explicat amb detall la bona feina dels nous integrants de l’staff esportiu i dels jugadors. Zubizarreta ha expressat la seva opinió en quan els nous fitxatges i ha valorat el paper dels implicats en la nova estructura tècnica. Així doncs, l’aposta per la transparència del Club no només se centra en la part econòmica sinó que també s’estén a tots els estaments de l’Entitat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();