César Luis Menotti:

César Luis Menotti: "Quan els davanters del Barça estan inspirats no hi ha molt a fer"

L'exentrenador blaugrana analitza l'eliminatòria de Champions League entre el Barça i el Bayern Tot i les baixes de l'equip bavarès, avisa: "Guardiola és capaç de treure aigua de les pedres"

De la seva boca ja no es desprenen aquestes llargues glopades de fum a causa d'un emfisema pulmonar que el va fer abandonar el cigarret. El seu caminar pesat i la seva figura desmanegada ja no transiten cada cap de setmana les pistes del futbol argentí. Els cabells blancs es van apoderar definitivament del seu cabell. No obstant això, hi ha alguna cosa que malgrat el pas del temps es manté inalterable en César Luis Menotti: la seva passió pel futbol. Qui va ser l'entrenador campió del món amb la Selecció Argentina en 1978 i del Barcelona entre 1983 i 1984 no pot amb el seu geni. "Pertanyo a la raça de futbolistes i, si bé avui no estic dirigint, tampoc estic retirat. Fins a l'últim dia em vaig a sentir entrenador", avisa a manera de definició. L'arribada de l'esperat Barça-Bayern Munic el mobilitza. Referent del futbol argentí i màxim representant d'una filosofia futbolística interessada en l'estètic, amb forts llaços ideològics amb Rinus Michels, Johan Cruyff i Josep Guardiola, el Flaco, de 76 anys, aposta per una semifinal ben jugada entre dos equips que busquen guanyar sense deixar de banda l'espectacle.

Com viu la prèvia d'aquest xoc tan transcendental?
"Amb molta expectativa com tots els que estimem aquest joc. D'una banda tenim la garantia del bon futbol que ens ofereix el Pep. De l'altra, la capacitat individual i el desequilibri que tenen els futbolistes del Barcelona. Serà segurament un xoc atractiu per observar, analitzar i gaudir. "

Serà segurament un xoc atractiu per observar, analitzar i gaudir

A qui veu com a favorit?
"El Barcelona arriba millor perquè les seves figures estan en un alt nivell i perquè es troba físicament sencer. És una llàstima que el Bayern no pugui comptar per a aquesta semifinal amb el seu major potencial. Sincerament, crec que el Bayern necessita un miracle de Pep per poder vèncer. Són baixes molt sensibles les que té i que ressenten qualsevol estructura a nivell equip. Sense Ribery, sense Robben, sense Alaba que per a Pep és fonamental, amb Schweinsteiger sense estar del tot bé, amb Lewandowski que jugarà amb una màscara... És un equip delmat. Jo voldria veure el Barcelona en una instància similar jugant sense Messi, sense Neymar, sense Piqué i amb Luis Suárez emmascarat a veure si és el mateix. És clar que no. "

En quant pot influir el coneixement que té Guardiola dels seus ex dirigits per equilibrar la balança?
"Guardiola influirà perquè és el millor entrenador del món en els últims 20 anys, almenys. El seu Barcelona va ser inigualable. No sé quant podrà influir però segurament és una cosa a favor que el Bayern. Què sé jo però aquest tipus és capaç de treure aigua de les pedres. Va guanyar la Bundesliga diverses dates abans per segon any consecutiu, arriba sempre a instàncies finals de Champions ... Diuen que va agafar un equip que venia de guanyar tot però amb ell va seguir guanyant i a més va aconseguir canviar l'estil, que és el major mèrit que un entrenador, el de poder convèncer els seus futbolistes de la seva idea i que aquests l'apliquin en el camp de joc. "

¿I com veu a aquest Barcelona?
"És un equip amb grandíssims futbolistes que basa la seva estratègia en la creativitat i en la inspiració dels seus jugadors més que en el joc pròpiament dit. Sobretot, de meitat de pista cap endavant on hi ha els més desequilibrants. Quan els davanters estan inspirats no hi ha molt a fer. Són determinants i en ells es recolza la resta. Messi ja sabem el que és, Neymar està cada dia millor, Iniesta segueix demostrant el fenomen que és i l'uruguaià Suárez ho veus tranquil, ja adaptat al club i als seus companys. "

A Messi el veu més madur i més decisiu?
"A Messi el veig com sempre, desequilibrant. És un extraordinari futbolista i no estic descobrint res amb això que dic. Ho veus i dóna la sensació que, quan vol, et guanya el partit ell sol. Per aquí de vegades sembla que està dormit a la pista, desaparegut, i de sobte apareix, com que es desperta, i 'adéu', vas perdre. Serà un bonic duel amb el Bayern tot i que el Barça tingui avantatge. Tant de bo donin un bon espectacle. Els dos tenen la capacitat per fer-ho. "

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut