75 anys del debut de César amb el Barça

75 anys del debut de César amb el Barça

Tenia 19 anys, va ser al camp de Les Corts contra l’Alabès i el Pelucas va marcar el seu primer gol de blaugrana

Aquest dimecres 9 de juliol es compleix el 75è aniversari del debut de César Rodríguez amb la samarreta blaugrana, que va tenir lloc el 9 de juliol del 1939 al camp de Les Corts, en un partit amistós davant l’Alabès.

El llegendari davanter César, que amb el temps seria popularment conegut com ‘el Pelucas’, era aleshores un jovenet de 19 anys que havia arribat feia pocs dies del seu Lleó natal. Havia estat descobert per Joan Font, un antic jugador del Barça i del Sabadell que havia combatut a l’exèrcit republicà a la Guerra Civil i que havia estat en un camp de presoners a la capital castellana.

Primer partit i primer gol

Després d’uns pocs entrenaments César va viure el seu primer partit amb el Barça. La cita era el 9 de juliol al camp de Les Corts davant l’Alabès, el 9 de juliol del 1939, al camp de Les Corts. El Barça va jugar amb un equip molt heterogeni que incloïa jugadors deixats per altres clubs: Pérez; Babot, Melenchón; Muñoz, Franco, Bordoy; Domènech, Trujillo, César, Estrada i Pagès. A la segona part van entrar Muñoz, Herrerita i Pacoví per Franco, César i Pagès. L’equip vitorià, molt més conjuntat, va guanyar per 2-4, amb els gols blaugrana marcats per César i Domènech. Malgrat els lògics nervis del principiant, el jugador lleonès va disputar 45 minuts molt meritoris. Així, a la premsa de l’època es va poder llegir: “El jove César és un davanter de gran futur”. Realment la frase no podia ser més encertada.

I un míting obligat

Durant l’estiu del 1939, amb la guerra acabada feia pocs mesos, cada partit amistós del Barça a Les Corts havia de ser obligatòriament un acte d’afirmació feixista. Aquell dia no va ser menys i el públic va haver d’escoltar les paraules de dos personatges significats del nou règim franquista, com eren el poeta falangista Ernesto Giménez Caballero i el capità Manuel Brabo Montero.

Pas fugaç i cessions abans de l’èxit

Després d’aquest debut César va jugar més amistosos amb el Barça, on va demostrar la seva capacitat golejadora i fins i tot va disputar el Campionat de Catalunya 1939/40, el darrer que es va jugar a la història. Tanmateix, el novembre del 1939, abans de l’inici de la Lliga, va ser cedit al Sabadell per la resta de temporada i els anys 1940-42 va jugar al Granada. Quan va tornar a Barcelona ja es va quedar definitivament a l’equip blaugrana, on deixaria una empremta llegendària fins a l’any 1955 amb les seves inversemblants rematades de cap i els seus 301 gols en 433 partits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut